11 Φεβρουάριος 2016, 20:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Φεβρουάριος 2016, 19:40

Πονοκέφαλο προκαλεί στην Άγκυρα ο χάρτης του Μεγάλου Κουρδιστάν

  • Πονοκέφαλο προκαλεί στην Άγκυρα ο χάρτης του Μεγάλου Κουρδιστάν
    Ο χάρτης που έχει αναρτηθεί στα γραφεία του PYD στη Μόσχα δείχνει τα σύνορα του Μεγάλου Κουρδιστάν

Γραφείο στη Μόσχα έχει εγκαινιάσει από τον Δεκέμβριο το συριακό κουρδικό Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD). Το γραφείο ονομάζεται «Αντιπροσωπεία του Δυτικού Κουρδιστάν», για να συμβολίσει την προοπτική ότι θα ακολουθήσει και το Βόρειο Κουρδιστάν, όπως αποκαλείται η κουρδική περιοχή που κατέχεται σήμερα από την Τουρκία. Διευκρινίζεται ότι το γραφείο εκπροσωπεί τα καντόνια Τζίζρε, Κομπάνι, Αφρίν.

Στα γραφεία του PYD στη Μόσχα έχει αναρτηθεί σε δεσπόζουσα θέση χάρτης που δείχνει τα σύνορα του Μεγάλου Κουρδιστάν, με έξοδο στη Μεσόγειο και μεγάλο μέρος της τουρκικής επικράτειας ντυμένο με κουρδικά χρώματα.

Το γεγονός, όπως ήταν αναμενόμενο, προκαλεί πονοκέφαλο στην Τουρκία. Σημειώνουμε ότι τα εγκαίνια του γραφείου έκανε ο συμπρόεδρος του HDP (Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών) Σελαχατίν Ντεμιρτάς. Παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό η βουλευτής του τουρκικού Κοινοβουλίου Φελεκνάς Ούτζα, που εκλέγεται στο Ντιγιάρμπακιρ με το Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), ο Αμπντισαλάμ Αλί, εκπρόσωπος του PYD στη Ρωσία, και ο Σενάμ Μοχάμεντ, εκπρόσωπος του PYD στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.