11 Φεβρουάριος 2016, 13:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Μάιος 2016, 14:31

Τουρκική προπαγάνδα: «Προδοτικό σχέδιο ΗΠΑ, Ρωσίας και PKK εναντίον της Τουρκίας!»

  • Τουρκική προπαγάνδα: «Προδοτικό σχέδιο ΗΠΑ, Ρωσίας και PKK εναντίον της Τουρκίας!»

Επί δεκαετίες έχυσαν ποταμούς αίματος, αρνούμενοι ακόμα και την ύπαρξη κουρδικού έθνους. Σήμερα η τουρκική κυβέρνηση, το τουρκικό κράτος και οι κυβερνώντες βρίσκονται αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που απαιτεί σκληρές αποφάσεις.

Ωστόσο αντί να λάβουν αυτές τις αποφάσεις αποδεχόμενοι την κουρδική πραγματικότητα και να δώσουν μια πολιτική λύση, καταφεύγουν στο μέθοδο της δαιμονοποίησης των πάντων, με τη λογική ότι «όλοι οι άλλοι φταίνε και όλοι στρέφονται εναντίον της Τουρκίας, η οποία φυσικά έχει πάντα και σε όλα τα θέματα δίκιο».

Διαβάστε λοιπόν την ανάλυση και την εκτίμηση του τουρκικού κράτους για την κατάσταση, όπως αυτή απεικονίζεται σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα internethaber.com.

Προδοτικό σχέδιο ΗΠΑ, Ρωσίας και PKK εναντίον της Τουρκίας!
Αποκαλύφθηκε το σχέδιο που έχει εκπονήσει για να θέσει σε εφαρμογή την άνοιξη η τρομοκρατική οργάνωση PKK/PYD, η οποία έχει κερδίσει την υποστήριξη ΗΠΑ-Ρωσίας. Οι ΗΠΑ, η Ρωσία και το PKK θα ιδρύσουν ένα κράτος το οποίο θα επιτεθεί στην Τουρκία.

Το PKK/PYD, σύμφωνα με όσα έχουν αποκαλυφθεί, σχεδιάζει μέχρι την άνοιξη να ιδρύσει κράτος στη Συρία, και στη συνέχεια να επιτεθεί με όλες του τις δυνάμεις εναντίον της Τουρκίας.

Το PKK, που προσπαθεί να αντισταθεί και να μείνει όρθιο, με την υποστήριξη ξένων πρακτόρων, παρά τις βαριές απώλειες που έχει υποστεί, θα συνεχίσει να απασχολεί τις ένοπλες δυνάμεις στο τουρκικό έδαφος, για να κερδίσει χρόνο και να ιδρύσει ένα κράτος στο έδαφος της Συρίας.

Το μυστικό της συνεχιζόμενης δράσης και αντίστασης του PKK σε τρεις κωμοπόλεις της Τουρκίας, παρότι έχει υποστεί βαριές απώλειες που φθάνουν τους χίλιους νεκρούς, βρίσκεται στην απόφαση και το σχέδιο του PKK να επιτεθεί στην Τουρκία την άνοιξη.

Οι τρομοκράτες που ήρθαν από το βουνό, για να διευθύνουν τον αγώνα εντός κατοικημένων πόλεων, πρότειναν στο επιτελείο του PKK που βρίσκεται στο όρος Κανδήλι να εγκαταλειφθεί η πολιτική των χαρακωμάτων και του αγώνα στις πόλεις. Η απάντηση που έλαβαν είναι «αν είναι ανάγκη να πεθάνετε, όμως μην παραδίδεστε. Τους τραυματίες μην τους δίνετε στα ασθενοφόρα. Την άνοιξη θα έλθουν στην Τουρκία 10.000 μαχητές του PKK από το Ιράκ και τη Συρία. Αντισταθείτε!».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της [φιλοκυβερνητικής] εφημερίδας Star, που στηρίζεται σε πληροφορίες από αρμοδίους των υπηρεσιών πληροφοριών, ο στόχος της πολιτικής των χαρακωμάτων που ακολουθεί το PKK για να στηρίξει τον ένοπλο αγώνα εντός κατοικημένων πόλεων, δεν είναι να κερδίσει αυτονομία και ελευθερία, αλλά να κρατά εκεί απασχολημένη την Τουρκία, για να μην μπορεί να είναι παρούσα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τη στιγμή που χαράσσεται ο νέος χάρτης της Συρίας. Με βάση το σχέδιο, η Τουρκία θα υποχρεωθεί να είναι απασχολημένη με την αντιμετώπιση της εξέγερσης στις πόλεις όπου ανοίχτηκαν τα χαρακώματα, και έτσι δεν θα μπορέσει να διεξαγάγει μια επιχείρηση ασφαλείας στο βόρειο τμήμα της Συρίας όπου δραστηριοποιείται το PKK/PYD.

Με βάση τα μηνύματα που στέλνει στους τρομοκράτες που μάχονται στις πόλεις, η οργάνωση τους ζητεί το εξής: «ακόμα κι αν έχετε μεγάλες απώλειες, αντισταθείτε και θα επιβραβευτείτε αναλόγως».

Ένα μέρος της επιβράβευσης είναι οι δηλώσεις που έρχονται από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες της Δύσης, που λένε ότι «δεν θεωρούμε το PYD τρομοκρατική οργάνωση». Λένε μάλιστα ότι το PKK θα νομιμοποιηθεί διεθνώς μέσω του PYD και θα διοικήσει το κράτος που ιδρύεται ντε φάκτο στη βόρεια Συρία. Οι δύο οργανώσεις δέχονται επίσημα αυτή την ενωτική μεταξύ τους σχέση.

Όσον αφορά την Τζαραμπλούς, η Τουρκία θέλει να δημιουργήσει μια περιοχή ασφαλείας για να αποτρέψει τη ροή προσφύγων προς την Ευρώπη, κόβοντας ταυτόχρονα το δρόμο και εμποδίζοντας την έξοδο των Κούρδων στη θάλασσα.

Μετάφραση: Σάββας Καλεντερίδης.