11 Φεβρουάριος 2016, 08:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Φεβρουάριος 2016, 09:36

Τραγωδία στο Αιγαίο –Τρεις αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού νεκροί

  • Τραγωδία στο Αιγαίο –Τρεις αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού νεκροί
    (Φωτ. Αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τραγική κατάληξη είχε το θρίλερ με την εξαφάνιση του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού σήμερα τα ξημερώματα, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, καθώς πριν από λίγη ώρα εντοπίστηκαν νεκροί και οι τρεις επιβαίνοντες. Τα ίχνη του ελικοπτέρου βρέθηκαν κοντά στην ακτογραμμή της νησίδας Κίναρο.

Το ελικόπτερο AB 212 ASW / EW είχε απονηωθεί από την φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Νικηφόρος Φωκάς» και μετείχε σε άσκηση στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16. Όταν εξαφανίστηκε από τα ραντάρ εκτελούσε νυχτερινή πτήση επιφάνειας και πετούσε κοντά στη νήσο Κίναρο μεταξύ Λέρου και Αμοργού. Το ελικόπτερο είναι ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο και είχε πλήρωμα δύο πιλότους και έναν χειριστή ραντάρ.

Σύμφωνα με έμπειρους αξιωματικούς ο εντοπισμός ήταν εξαιρετικά δύσκολος τη νύχτα καθώς το ελικόπτερο δίνει πολύ μικρό στίγμα στα ραντάρ, κι αυτό εφόσον, βρίσκεται ακόμη στην επιφάνεια της θάλασσας. Την πορεία των ερευνών παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, από το  Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων. Στο μεταξύ, λόγω του τραγικού συμβάντος επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Σε λίγη ώρα αναμένεται επίσημη ενημέρωση.