9 Φεβρουάριος 2016, 19:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Φεβρουάριος 2016, 13:21

Αποκλειστικό: Με ποντιακή λύρα και στίχους στην ποντιακή διάλεκτο το τραγούδι της Ελλάδας στη Eurovision 2016!

  • Αποκλειστικό: Με ποντιακή λύρα και στίχους στην ποντιακή διάλεκτο το τραγούδι της Ελλάδας στη Eurovision 2016!

Επιβεβαιώθηκαν οι φήμες γύρω από την ελληνική συμμετοχή στη φετινή Eurovision που θα έχει χρώμα… ποντιακό! Με δελτίο Τύπου η ΕΡΤ ανακοίνωσε σήμερα ότι το συγκρότημα που θα μας εκπροσωπήσει στη Σουηδία το Μάιο είναι το «Argo». Όνομα που παραπέμπει αυτόματα στην ιστορία του Εύξεινου Πόντου.

«Με το συγκρότημα "Argo" θα συμμετάσχει η Ελλάδα στον φετινό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που θα διεξαχθεί στη Στοκχόλμη από τις 10 έως τις 14 Μαΐου.

»Το συγκρότημα "Argo" αποτελούν η Χριστίνα Λαχανά (τραγούδι), η Μαρία Βενετικίδου (φωνητικά), ο Βλαδίμηρος Σοφιανίδης (τραγούδι), ο Κώστας Τοπούζης (ποντιακή λύρα), ο Ηλίας Κεσίδης (φωνητικά – κρουστά) και ο Αλέκος Παπαδόπουλος (νταούλι). Σύντομα η ΕΡΤ θα παρουσιάσει το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στον διαγωνισμό, καθώς και τους συντελεστές του», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΡΤ.

Η πλειοψηφία των συντελεστών της μπάντας προέρχονται από τους Europond που όπως αναφερόταν τις τελευταίες ημέρες είχαν επιλεγεί να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον 61ο διαγωνισμό της Eurovision, με απευθείας ανάθεση από την ΕΡΤ. 

Μιλώντας αποκλειστικά στο pontos-news.gr και μάλιστα στα ποντιακά (!) ο Βλαδίμηρος Σοφιανίδης είπε ότι «το τραγούδι θα είναι δυνατό», ότι «θα έχει λύρα και ποντιακό στίχο».