9 Φεβρουάριος 2016, 20:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Απρίλιος 2016, 10:40

Με τεράστια προσέλευση η πίτα της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (φωτο)

  • Με τεράστια προσέλευση η πίτα της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (φωτο)
    (Φωτ.: opsehellas.gr)
  • Με τεράστια προσέλευση η πίτα της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (φωτο)
  • Με τεράστια προσέλευση η πίτα της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (φωτο)
  • Με τεράστια προσέλευση η πίτα της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (φωτο)
    (Φωτ.: mikrasiatis.gr)

Με την πλειονότητα των Μικρασιατικών Συλλόγων της Αττικής να δίνουν δυναμικό παρών και με συγκινητική παρουσία συλλόγων και φορέων από την υπόλοιπη Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ).

Η «ζεστή» εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας, στη Νέα Ιωνία, ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του γγ της Ομοσπονδίας Δημήτρη Παντέλα, ο οποίος έκανε μια ιστορική αναφορά στη δημιουργία της ΟΠΣΕ και τους σκοπούς της –όπως αυτοί αποφασίστηκαν στο Συνέδριο του 1984 της Θεσσαλονίκης και παραμένουν μέχρι σήμερα.

Αναφέρθηκε επίσης στην Ορθόδοξη Κοινότητα της Σμύρνης ενώ διαβάστηκε χαιρετισμός του εφημέριου της Σμύρνης πατέρα Κύριλλου Συκή.


Ο πρόεδρος της ΟΠΣΕ Αντώνης Οραήλογλου (φωτ.: opsehellas.gr)

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αντώνης Οραήλογλου εστίασε στις επιδιώξεις της ΟΠΣΕ και τις προσπάθειες που έγιναν τη χρονιά που πέρασε αναφορικά με τα μείζονα ζητήματα της ανταλλάξιμης περιουσίας, την προστασία των ανταλλαξίμων κτημάτων και τις προσφυγές στο ΣτΕ, την αναγνώριση της Γενοκτονίας καθώς και τη δημιουργία του Μουσείου της Ανατολής.


Ο Καππαδόκης βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος

Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυναν ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Σπύρος Τζόκας. Ακολούθησαν ομιλίες του προέδρου της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωσνταντινουπολιτών (ΟΙΟΜΚΩ) Νίκου Ουζούνογλου και της γγ της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων (ΠΕΚΣ) Βάσως Παπαδοπούλου.

Ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ ευλόγησε την πίτα, ενώ τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου την έκοψαν και τη μοίρασαν σε όλους τους συλλόγους και φορείς. To φλουρί κέρδισε η Γεωργία Γιατζόγλου, πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Ελευσίνας.


(Φωτ.: mikrasiatis.gr)

Μοιράστηκαν επίσης και τα περίφημα σμυρναίικα αετουδάκια, προσφορά του Μικρασιατικού Συλλόγου Καισαριανής στην εκδήλωση, η οποία έκλεισε μουσικά με τον Δημήτρη και την Αναστασία Μιχαλοπούλου που τραγούδησαν γνωστά μικρασιάτικα τραγούδια, καθώς και με το κέρασμα-προσφορά της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας.


(Φωτ.: mikrasiatis.gr)

Εκδηλωσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ31
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
2016
11:30
Στον φιλόξενο χώρο του Πνευματικού Κέντρου της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας θα κόψει την Κυριακή 31...