9 Φεβρουάριος 2016, 16:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Φεβρουάριος 2016, 14:57

Συγκινητικό βίντεο της Unicef για το δράμα προσφυγόπουλου από τη Συρία

  • Συγκινητικό βίντεο της Unicef για το δράμα προσφυγόπουλου από τη Συρία
    Η επτάχρονη Μαλάκ από τη Συρία

Ξυπνά συνειδήσεις και προκαλεί ρίγη συγκίνησης η νέα σειρά κινουμένων σχεδίων «Unfairy Tales» που δημιουργήθηκε από τη UNICEF.

Η πρώτη ιστορία με τίτλο «Η Μαλάκ και η βάρκα: Ένα ταξίδι από τη Συρία» αναδεικνύει τα δεινά της προσφυγικής κρίσης, ειδικά στα μικρά παιδιά. Με τη δύναμη της εικόνας, το βίντεο της Unicef αποτυπώνει το δράμα της επτάχρονης Μαλάκ, όπως η ίδια το αφηγείται, με τον ξεριζωμό από την πατρίδα και το ταξίδι του τρόμου για την Ευρώπη, μέσω της φουρτουνιασμένης θάλασσας της Μεσογείου.

Όταν τα βίαια κύματα, που απεικονίζονται ως πλοκάμια ενός πελώριου χταποδιού, στροβιλίζονται γύρω από τη βάρκα, η επτάχρονη –που είναι μαζί με τη μητέρα της και άλλους πρόσφυγες επάνω στο ξύλινο σκάφος– βιώνει το φόβο του θανάτου.

«Είχα πολλούς φίλους. Τώρα δεν έχει μείνει κανείς», λέει με δακρυσμένα μάτια, στο τέλος του βίντεο, όπου φαίνεται να είναι η μοναδική επιζήσασα από τη μάχη με τα κύματα.  

«Κάποιες ιστορίες δεν θα έπρεπε να τις ζουν παιδιά» είναι το μήνυμα της Unicef. Η σειρά «Unfairy Tales» είναι μέρος της εκστρατείας #NoLostGeneration που σηματοδοτεί τα πέντε χρόνια από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου στη Συρία.