9 Φεβρουάριος 2016, 15:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Φεβρουάριος 2016, 14:57

Το πρώτο διαδικτυακό πρόγραμμα στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του bullying

  • Το πρώτο διαδικτυακό πρόγραμμα στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του bullying

«Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό» ονομάζεται το καινοτόμο διαδικτυακό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση περιστατικών σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού (bullying), το οποίο εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα υλοποιείται ως μια ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα (www.livewithoutbullying.com) μέσω της οποίας παιδιά και έφηβοι ηλικίας 10 έως 18 ετών που αντιμετωπίζουν προβλήματα εκφοβισμού λαμβάνουν συμβουλευτική στήριξη.

Μέσω αυτού, μπορούν να συνομιλούν online και ανώνυμα με εκπαιδευμένους συμβούλους, συνομηλίκους τους ή μεγαλύτερους μαθητές που έχουν εκπαιδευτεί ειδικά γι' αυτό το σκοπό.

Παράλληλα, γονείς και εκπαιδευτικοί που το επιθυμούν μπορούν να ενημερωθούν για το φαινόμενο, να ανταλλάξουν απόψεις και να λάβουν συμβουλές από επαγγελματίες ψυχολόγους μέσω ενός ειδικά διαμορφωμένου forum. Για λόγους ασφαλείας και για τη διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών όλες οι συνομιλίες πραγματοποιούνται υπό την επιτήρηση επαγγελματιών ψυχολόγων.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ) με τη συνεργασία της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων Π.&Α. Κυριακού και του ευρωπαϊκού προγράμματος ENABLE.