19 Αύγουστος 2013, 08:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:12

Παραμένουν οι βοριάδες στο Αιγαίο

  • Απαγορευτικό απόπλου λόγω θυελλωδών ανέμων

Παραμένουν οι βοριάδες στο Αιγαίο

Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στα βορειοδυτικά ορεινά, περιμένουμε σήμερα σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 22 έως 35 στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 22 έως 33 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 22 έως 29 στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και από 22 έως 35 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Σχεδόν μέτριοι και τοπικά μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 βαθμούς Κελσίου με τις μέγιστες στα βόρεια και ανατολικά να είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί 6 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Αραιές νεφώσεις αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.