7 Φεβρουάριος 2016, 22:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Φεβρουάριος 2016, 22:14

«Μικρά Ασία: Φεύγαμε και για σένα λέγαμε» — Μνήμες και εικόνες από τις αλησμόνητες πατρίδες

  • «Μικρά Ασία: Φεύγαμε και για σένα λέγαμε» — Μνήμες και εικόνες από τις αλησμόνητες πατρίδες
    (Φωτ.: Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας / facebook)

Μνήμες και εικόνες από τις αλησμόνητες πατρίδες ζωντάνεψαν απόψε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην εκδήλωση «Μικρά Ασία: Φεύγαμε και για σένα λέγαμε», την οποία διοργάνωσε η Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας για να τιμήσει τις ρίζες της.

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, σε μια κατάμεστη αίθουσα, το κοινό απόλαυσε μια δίωρη μουσικοχορευτική εκδήλωση, η οποία του γέννησε θύμησες των εποχών εκείνων, του πολιτισμού, του ύφους και των χορών από τις πατρίδες που χάθηκαν αλλά δεν ξεχάστηκαν.

Εκδήλωση μνήμης και τιμής στις ρίζες των προγόνων, στους ανθρώπους που πριν από σχεδόν έναν αιώνα έφυγαν εκδιωγμένοι από τις εστίες τους και ξανάχτισαν τη ζωή τους στην περιοχή της Αθήνας που τους αγκάλιασε, στη Νέα Ιωνία και τη Φιλαδέλφεια.

Στην πολιτιστική περιδιάβαση συμμετείχαν νέοι, σπουδαίοι καλλιτέχνες και χορευτικές ομάδες, αλλά και σύλλογοι που φέρουν τη σφραγίδα του μικρασιατικού πολιτισμού και μας ταξίδεψαν στη Σμύρνη, την Πόλη, την Καππαδοκία και τον Πόντο.

Την εκδήλωση παρουσίασαν η τραγωδός Λυδία Πρωτοψάλτη και ο Γιάννης Βόγλης. Σολίστ ήταν ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος, ενώ τραγούδησαν οι Ζαχαρίας Καρούνης, Σοφία Μάνου και Χαριτίνη Πανοπούλου. Τη σκηνική επιμέλεια είχε η Σοφία Σπυράτου.