7 Φεβρουάριος 2016, 17:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Φεβρουάριος 2016, 16:18

Μάγεψε το κοινό της Σμύρνης η Χαρούλα Αλεξίου (βίντεο)

  • Μάγεψε το κοινό της Σμύρνης η Χαρούλα Αλεξίου (βίντεο)

Η Χαρούλα Αλεξίου μάγεψε το κοινό της Σμύρνης στη συναυλία που δόθηκε, στο πλαίσιο των εορτασμών στη μνήμη του Αγίου Βουκόλου, πρώτου επισκόπου της ιστορικής πόλης της Μικράς Ασίας και αγαπημένου μαθητή του Αποστόλου Παύλου.

Με ήχους από σμυρναίικα παραδοσιακά τραγούδια και με τη μελωδική της φωνή, η κορυφαία ερμηνεύτρια ταξίδεψε μουσικά όλους όσοι βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου (6/2) στο Μέγαρο Μουσικής της Σμύρνης.

Στην κατάμεστη αίθουσα έδωσε το παρών ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος την συνεχάρη από σκηνής με θερμά λόγια, τονίζοντας ότι χρειαζόμαστε τέτοιους ανθρώπους, οι οποίοι ενισχύουν τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Τούρκων και Ελλήνων.

Η Ελληνίδα ερμηνεύτρια έδωσε τον καλύτερό της εαυτό επί σκηνής ικανοποιώντας το πολυπληθές κοινό. «Είναι σαν να ζω αυτό που έζησαν οι πρόγονοί μου», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, περιγράφοντας την ιδιαίτερη σχέση (ιδιαίτερη πατρίδα της μητέρας της) που έχει με την πόλη, όπου ένας δρόμος μάλιστα φέρει το όνομά της. Σχολίασε ωστόσο το δράμα των προσφύγων που από τα μικρασιατικά παράλια διασχίζουν την ίδια θάλασσα που διέσχισαν το 1922 με την Καταστροφή οι πρόγονοί της, για να φτάσουν στην Ελλάδα.

Η συναυλία που διοργανώθηκε από την Ορθόδοξη Κοινότητα Σμύρνης, έγινε για φιλανθρωπικό σκοπό. Μαζί με την Χαρούλα Αλεξίου συνέπραξε το συγκρότημα TAKIM που μετέβη στη Τουρκία αποκλειστικά για αυτό το σκοπό. Αξίζει να σημειωθεί πως η Χαρούλα Αλεξίου και οι ΤΑΚΙΜ παραβρέθηκαν στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Σμύρνη ανήμερα της γιορτής του Αγίου Βουκόλου, ο οποίος ήταν και ο πρώτος επίσκοπος Σμύρνης.