7 Φεβρουάριος 2016, 15:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Φεβρουάριος 2016, 15:15

«Γιορτή Γραμμάτων» από την «Παναγία Σουμελά» Θέρμης (φωτο)

  • «Γιορτή Γραμμάτων» από την «Παναγία Σουμελά» Θέρμης (φωτο)
  • «Γιορτή Γραμμάτων» από την «Παναγία Σουμελά» Θέρμης (φωτο)
  • «Γιορτή Γραμμάτων» από την «Παναγία Σουμελά» Θέρμης (φωτο)
  • «Γιορτή Γραμμάτων» από την «Παναγία Σουμελά» Θέρμης (φωτο)

Την καθιερωμένη «Γιορτή Γραμμάτων» πραγματοποίησε στο (κατάμεστο από κόσμο) θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης, την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, το σωματείο «Παναγία Σουμελά» του δήμου Θέρμης. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης κόπηκε και η βασιλόπιτα για τη νέα χρονιά.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από τη χορωδία και τους χορευτές του σωματείου, ενώ στη συνέχεια οι εφημέριοι Κωνσταντίνος και Δημήτριος ευλόγησαν τη βασιλόπιτα, την οποία έκοψε ο δήμαρχος Θέρμης Θ. Παπαδόπουλος.

Η γιορτή συνεχίστηκε με τη βράβευση επιτυχόντων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ αποφοίτων των λυκείων της Θέρμης και των διακριθέντων αθλητών, μελών του σωματείου. Το θέμα «Παιδεία Τριών Ιεραρχών ή παιδεία άρνησης;» ανέπτυξε ο Θεοφάνης Μαλκίδης, διδάκτορας Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τραγούδια και χορούς από τον αλησμόνητο Πόντο, που παρουσίασαν η χορωδία και το παιδικό χορευτικό τμήμα του σωματείου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της ΔΙΣΥΠΕ Γιώργος Παρχαρίδης.

Ετήσιος χορός και γενική συνέλευση
Στο χώρο εκδηλώσεων «Κυβέλη» (15ο χλμ. Θεσσαλονίκης – Νέας Μηχανιώνας­­), το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στις 20:00, το σωματείο «Παναγία Σουμελά» δήμου Θέρμης θα πραγματοποιήσει τον ετήσιο χορό του. Παράλληλα, το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου καλεί τα μέλη του στην ετήσια γενική συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Απριλίου, στις 11:00, στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης. Σε περίπτωση μη απαρτίας η γενική συνέλευση θα συγκληθεί την Κυριακή 10 Απριλίου, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο.