7 Φεβρουάριος 2016, 11:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Φεβρουάριος 2016, 09:32

Θεσσαλονίκη: Η ομάδα ART του ΑΠΘ παρουσιάζει σήμερα το μονοθέσιο της

  • Θεσσαλονίκη: Η ομάδα ART του ΑΠΘ παρουσιάζει σήμερα το μονοθέσιο της
    (Φωτ.: Aristotle Racing Team / facebook)

Η Aristotle Racing Team (ART) είναι έτοιμη να προσφέρει ένα αγωνιστικό υπερθέαμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το 2o Thessaloniki Formula Show θα λάβει χώρα σήμερα, Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, από τις 11:00 έως τις 20:00 στην πλατεία Αριστοτέλους.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα κλείσει μέρος της πλατείας Αριστοτέλους (από την οδό Μητροπόλεως μέχρι την Λεωφόρο Νίκης) μετατρέποντας το σε πίστα, όπου το αγωνιστικό μονοθέσιο ART14 θα τρέχει για το κοινό της Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση θα δώσει το παρών ο Βασίλης Ορφανός, «Rally Dakar Winner 2003», ο οποίος θα τρέξει με τη μηχανή του εντός της πίστας, ώστε το κοινό να παρακολουθήσει έναν έμπειρο οδηγό του δυσκολότερου αγωνίσματος rally raid του κόσμου.

Επίσης, θα υπάρξουν τηλεκατευθυνόμενα Buggies από την πίστα των Σερρών, ενώ για τους μικρότερους fans της ομάδας θα υπάρχει στην πλατεία το μονοθέσιο ART12, διαμορφωμένο ως προσομοιωτής για οδήγηση σε συνθήκες Formula.

Η ART δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2006 από το τμήμα των Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Αποτελείται από μια ομάδα φιλόδοξων, ταλαντούχων και δημιουργικών φοιτητών που κίνητρο τους είναι το μεράκι και το πάθος τους για επιτυχία και στόχος τους η εκπροσώπηση του Πανεπιστημίου στους διεθνείς αγώνες Formula SAE Series. Ήδη, έχει λάβει μέρος σε εφτά αγώνες σημειώνοντας σημαντικές διακρίσεις