6 Φεβρουάριος 2016, 21:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Φεβρουάριος 2016, 20:19

Ασφυκτικές οι πιέσεις στην Ελλάδα για το προσφυγικό

  • Ασφυκτικές οι πιέσεις στην Ελλάδα για το προσφυγικό

Στρατό στα σύνορα Ελλάδας-ΠΔΓΜ σχεδιάζει να αναπτύξει η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μία προσπάθεια ανακοπής των μεταναστευτικών ροών προς τη Βόρεια Ευρώπη, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Financial Times. Το εν λόγω σχέδιο αποκτά ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές τόσο στο Βερολίνο, όσο και στις Βρυξέλλες, καθώς η Ελλάδα αδυνατεί να περιφρουρήσει επαρκώς τα θαλάσσια σύνορα της ΕΕ, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Peter Szijjarto, πριν από τη σημερινή άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. «Εάν η Ελλάδα δεν είναι έτοιμη ή ικανή να προστατεύσει τη ζώνη του Σένγκεν, έχουμε την ανάγκη δημιουργίας μίας γραμμής άμυνας, η οποία προφανώς αφορά στην ΠΓΔΜ  και τη Βουλγαρία», υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Την ανάγκη «καλύτερης προστασίας» των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ υπογράμμισε σήμερα και η καγκελάριος της Γερμανίας  Άνγκελα Μέρκελ, σημειώνοντας ότι αποτελεί τον μοναδικό τρόπο σωτηρίας της ζώνης του Σένγκεν.

Τη Δευτέρα, η Γερμανίδα καγκελάριος θα επισκεφθεί την Άγκυρα και θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου για το προσφυγικό.