6 Φεβρουάριος 2016, 09:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Φεβρουάριος 2016, 00:11

Παραίτηση Τόσκα ζητά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

  • Εκλογές -Κεντροαριστερά: Στο 50% των εκλογικών τμημάτων προηγείται η Φ. Γεννηματά

Σφοδρή επίθεση εναντίον του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, μετά και τη νέα επίθεση, χθες το βράδυ, με βόμβες μολότοφ εναντίον των γραφείων του κόμματος στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.

«O υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι προφανώς παντελώς ανίκανος και επικίνδυνος και αν έχει το ελάχιστο φιλότιμο οφείλει να παραιτηθεί», σημειώνει χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά.

«Παρά τις προειδοποιήσεις και τις καταγγελίες μας και προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό, τα γραφεία μένουν χωρίς αστυνομική προστασία. Εάν δεν το πράξει και ο πρωθυπουργός τον διατηρήσει στην θέση του, τότε αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι επακολουθήσει», προσθέτει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωση που εξέδωσε αμέσως μετά το συμβάν.

Η επίθεση σημειώθηκε στις 20:30 χθες το βράδυ, όταν ομάδα κουκουλοφόρων που εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά πέταξαν τέσσερις βόμβες μολότοφ εναντίον των γραφείων, οι οποίες εξερράγησαν απέξω χωρίς να προκληθούν ζημιές. Οι δράστες εξαφανίστηκαν τρέχοντας χωρίς να συλληφθεί κανείς. Την ώρα της επίθεσης, σύμφωνα με την αστυνομία, έμπαινε στα γραφεία ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Αρβανιτίδης ο οποίος δεν τραυματίστηκε.