5 Φεβρουάριος 2016, 14:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Φεβρουάριος 2016, 14:26

Πλημμύρισε από τρακτέρ η Θεσσαλονίκη (ρεπορτάζ, φωτο)

  • Πλημμύρισε από τρακτέρ η Θεσσαλονίκη (ρεπορτάζ, φωτο)
    Ατέλειωτο πάρκινγκ θύμιζε το μεσημέρι η Θεσσαλονίκη (φωτ.: Ρωμανός Κοντογιαννίδης)
  • Μέσα σε ένα μήνα θα δίνεται η επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες
  • Πλημμύρισε από τρακτέρ η Θεσσαλονίκη (ρεπορτάζ, φωτο)

«Παρέλαση» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με τα τρακτέρ τους, με τελική κατάληξη το έμβλημα της πόλης, τον Λευκό Πύργο, όπου έμειναν για περίπου τρεις ώρες, πραγματοποιούν αγρότες των νομών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Πέλλας.

Περίπου 250 τρακτέρ από τα μπλόκα των Πράσινων Φαναριών, του κόμβου Αεροδρομίου «Μακεδονία», του Δερβενίου, της Χαλκηδόνας και των Γιαννιτσών μπήκαν από διαφορετικές κατευθύνσεις στην πόλη και κινήθηκαν με συνοδεία της αστυνομίας για αρκετή ώρα στο κέντρο της.
Στη συνέχεια πάρκαραν τα οχήματά τους στους δρόμους γύρω από την πλατεία Λευκού Πύργου, έκλεισαν την Τσιμισκή στο ύψος της ΧΑΝΘ, ενώ κάποιοι κατευθύνονται προς το γερμανικό προξενείο, στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί ένα απίστευτο κυκλοφοριακό κομφούζιο σε ολόκληρο το κέντρο της Θεσσαλονίκης, αφού η Τροχαία αναγκάστηκε να κλείσει τη λεωφόρο Νίκης, την οδό Κουντουριώτη, από το ύψος των δικαστηρίων, την Παύλου Μελά από τη διασταύρωσή της με την Τσιμισκή, τη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου από τον Λευκό Πύργο μέχρι το δημαρχείο και την οδό Εθνικής Αμύνης, από τη διασταύρωσή της με την Τσιμισκή έως τον Λευκό Πύργο.

Παρά τη συνεχή βροχόπτωση και τον ισχυρό άνεμο, οι αγρότες έμειναν για περίπου τρεις ώρες στο σημείο. Με εξαίρεση το γεγονός ότι άναψαν κάποιες κροτίδες, δεν σημειώθηκε η παραμικρή ένταση.

Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, στις 12:00 το μεσημέρι και για 24 ώρες, θα παραλύσει η χώρα, αφού οι αγρότες θα κλείσουν όλους τους δρόμους στα σημεία των μπλόκων.