6 Φεβρουάριος 2016, 10:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Φεβρουάριος 2016, 13:35

90 χρόνια Απόλλων Καλαμαριάς, με ποντιακό γλέντι στο γήπεδο (βίντεο)

  • 90 χρόνια Απόλλων Καλαμαριάς, με ποντιακό γλέντι στο γήπεδο (βίντεο)

Με τη διοργάνωση ποντιακής γιορτής στο ποδοσφαιρικό γήπεδό του, την πραγματοποίηση τουρνουά ποδοσφαίρου την περίοδο εορτασμού της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού και την κυκλοφορία επετειακής φανέλας συνεχίζει τις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την ίδρυσή του ο Απόλλων Καλαμαριάς.

Δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι θα γίνουν κι άλλες επετειακές εκδηλώσεις, το πρόγραμμα και το αντικείμενο των οποίων θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

Ειδικότερα, το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου η θεατρική παράσταση με τον Πλούτο του Αριστοφάνη στην ποντιακή διάλεκτο θα παρουσιαστεί στις 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη». Την συνδιοργανώνουν η Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς και το Τάγμα Ορκισμένων Απολλωνιστών, και τα έσοδα θα δοθούν για την ενίσχυση της ομάδας.

Θα ακολουθήσει ποντιακό γλέντι στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του Απόλλωνα. Σε αυτό θα έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν όλοι οι φίλαθλοι –και όχι μόνο– της ομάδας, να διασκεδάσουν με ποντιακή μουσική και να απολαύσουν νόστιμα εδέσματα. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στις κερκίδες του γηπέδου θα αναρτηθούν πανό με συμβολικό περιεχόμενο (π.χ. Απόλλων - Πόντος - προσφυγιά), ενώ οι παρευρισκόμενοι θα κρατούν αναμμένα κεράκια, στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού.

Για το διήμερο Παρασκευή 20 και Σάββατο 21 Μαΐου προγραμματίζεται διοργάνωση ποδοσφαιρικού τουρνουά στο οποίο θα πάρουν μέρος οκτώ ελληνικές ομάδες που έχουν το όνομα Απόλλων και ποντιακές ρίζες.


Από τη συλλογή του απολλωνιστή Μιχάλη Φωτιάδη

Τέλος, τις επόμενες μέρες θα κυκλοφορήσει και η επετειακή φανέλα για τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την ίδρυση της ομάδας, στην οποία θα υπάρχουν υπογραφές 15 παλαίμαχων ποδοσφαιριστών. Θα ετοιμαστούν μόνο 90 φανέλες –που θα καταφέρουν να τις αγοράσουν όσοι δείξουν γρήγορα ενδιαφέρον–, οι οποίες θα κυκλοφορήσουν σε κασετίνα η οποία θα περιλαμβάνει και κάτι που θα παραπέμπει στον Πόντο (π.χ. έναν χάρτη του Πόντου).

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, στο κέντρο διασκέδασης «Focus» (περιοχή αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης) θα πραγματοποιήσει χορό το ποδοσφαιρικό τμήμα του Απόλλωνα. Το κόστος συμμετοχής είναι 15€ –περιλαμβάνει φαγητό και απεριόριστο ποτό– και θα παρουσιαστεί ποντιακό και λαϊκό καλλιτεχνικό πρόγραμμα.