4 Φεβρουάριος 2016, 17:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Φεβρουάριος 2016, 17:07

Ομιλία Τσίπρα στο Λονδίνο για το Προσφυγικό

  • Ομιλία Τσίπρα στο Λονδίνο για το Προσφυγικό
    Ο Αλέξης Τσίπρας στο Λονδίνο (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/ Andrea Bonetti)

«Πρέπει να εργαστούμε για ένα ισχυρό πρόγραμμα επανεγκατάστασης στην Ευρώπη και σε άλλες χώρες», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Διεθνή Διάσκεψη Δωρητών για τη Συρία που πραγματοποιείται στο Λονδίνο.

«Η Ελλάδα έχει βιώσει από πρώτο χέρι τις ανθρωπιστικές επιπτώσεις της προσφυγικής κρίσης. Παρ όλα αυτά, σε αντίθεση με άλλους, επιμένουμε να αντιμετωπίζουμε την πρόκληση με ανθρωπισμό», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Επεσήμανε ότι απαιτείται μια πιο μακροπρόθεσμη στρατηγική προσέγγιση, εστιασμένη στην αποτελεσματική και ανθρώπινη διαχείριση των προσφυγικών ροών.

Αναφερόμενος στο δίπολο αντιμετώπισης της κρίσης ο πρωθυπουργός μίλησε για την πολιτική πίεση που πρέπει να ασκηθεί ώστε να τερματιστεί ο πόλεμος στη Συρία και για την ανάγκη να σταματήσουν κάποιοι εντός Ευρώπης να υψώνουν τείχη. «Αναρωτιέμαι, τι θα είχε συμβεί σε εκατομμύρια Σύρων αν η Τουρκία, η Ιορδανία και ο Λίβανος, αποφάσιζαν να υψώσουν τείχη. Ή αν όλη η Ευρώπη είχε πει: “Οι πρόσφυγες δεν είναι ευπρόσδεκτοι εδώ. Το τι συμβαίνει στη Μεσόγειο δεν είναι δικό μας πρόβλημα”», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.