4 Φεβρουάριος 2016, 20:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Απρίλιος 2016, 14:11

Τι είναι... ελληνικό για τους Έλληνες μαθητές στη Ρωσία; (φωτο)

  • Τι είναι... ελληνικό για τους Έλληνες μαθητές στη Ρωσία; (φωτο)
    (φωτ.: rostovgreek.ru)

Με την Ελλάδα στην καρδιά και στο μυαλό τους, 23 μαθητές Δημοτικού Σχολείου της Ρωσίας επέλεξαν να αξιοποιήσουν την Κυριακή τους συμμετέχοντας σε έναν διαγωνισμό με θέμα «Η ελληνική ιστορία της οικογένειάς μου». Την πρωτοβουλία είχε ο ελληνικός σύλλογος Τάναϊς που διοργανώνει συνεχώς εκδηλώσεις με σκοπό την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού και της παράδοσης.

Μια κούκλα ντυμένη με την ποντιακή φορεσιά, μια μπομπονιέρα, μια εικόνα της Παναγίας αλλά και οι φωτογραφίες της οικογένειάς τους είναι Ελλάδα για τα παιδιά.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού οι μαθητές κλήθηκαν να παρουσιάσουν ένα καλλιτεχνικό πρότζεκτ οποιασδήποτε μορφής, που να έχει σχέση με την ιστορία της οικογένειάς τους.

Πολλοί είχαν την έμπνευση και περιέγραψαν την καθημερινότητα της οικογένειάς τους συνθέτοντας μια μικρή ιστορία γι' αυτήν. Άλλοι επέλεξαν να αποτυπώσουν σε ζωγραφιές εικόνες της ελληνικής τους παράδοσης που χαράχτηκαν στο μυαλό τους. Υπήρχαν όμως κι εκείνοι που έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση στους κριτές του διαγωνισμού, επιλέγοντας απλά αντικείμενα που «φωτίζουν» την ελληνική ταυτότητα.


(Φωτ.: rostovgreek.ru)

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, με κριτές τα μέλη του συλλόγου, αναδείχθηκαν 9 νικητές για τα πρότζεκτ τους. Ξεχώρισαν η εικόνα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και οι γαμήλιες μπομπονιέρες ως χαρακτηριστικό της ελληνικής παράδοσης, του Διονύση Λεόνοφ, η φωτογραφία με τίτλο «Πόντιοι» της Μαργαρίτας Ζολοτούχινα, το κολάζ με τις φωτογραφίες όλων των μελών της οικογένειας του Αρτέμ Αλαμπούτ και η ποντιακή κούκλα της Καλέρια Λαζάρεβα.

Gallery