6 Φεβρουάριος 2016, 09:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Φεβρουάριος 2016, 14:47

Μενεμένη με παστουρμά

  • Μενεμένη με παστουρμά

Μια απολαυστική και πανεύκολη συνταγή από τη Μικρασία σάς προτείνει σήμερα το pontos-news.gr, όπως την παρουσίασε στην εκπομπή της η Μαρία Εκμεκτσίογλου.

ΥΛΙΚΑ
  • παστουρμάς
  • 6 αυγά
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 πιπεριές πράσινες καυτερές
  • 4 ντομάτες
  • πιπέρι, αλάτι, μπούκοβο
  • βούτυρο, λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Κόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια.
  2. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι και ένα κομμάτι βούτυρο στο τηγάνι. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και ψήνουμε καλά, κόβουμε σε μικρά κομμάτια  τις πιπεριές και τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη.
  3. Μόλις καφετίσει το κρεμμύδι βάζουμε τις πιπεριές. Κόβουμε τον παστουρμά σε κομμάτια και τον βάζουμε στο τηγάνι και ψήνουμε για περίπου 2΄. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε την ντομάτα.
  4. Ανακατεύουμε, δυναμώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά από την ντομάτα. Βάζουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και μπούκοβο.
  5. Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ τα χτυπάμε και τα ρίχνουμε στο μίγμα.
  • Από την εκπομπή της Μαρίας Εκμεκτσίογλου «Από την Πόλη στην Ανατολή», που προβάλλεται από τη συχνότητα 
    του Alpha TV.