4 Φεβρουάριος 2016, 14:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Φεβρουάριος 2016, 14:15

Τίμησαν τη μνήμη του Αγίου Ευγενίου κι έκοψαν την βασιλόπιτα οι «Αργοναύται-Κομνηνοί» (φωτο)

  • Τίμησαν τη μνήμη του Αγίου Ευγενίου κι έκοψαν την βασιλόπιτα οι «Αργοναύται-Κομνηνοί» (φωτο)

«Κάλαντα και καλός καιρός, πάντα και του χρόνου» ευχήθηκαν τα μέλη του χορευτικού τμήματος στους παρευρισκόμενος αφού πρώτα έψαλαν τα ποντιακά πρωτοχρονιάτικα κάλαντα την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016, στην αίθουσα «Άγγελος Δεληγιώργης» του συλλόγου.

Με το επιχρυσωμένο μετάλλιο του συλλόγου τιμήθηκε ο φιλόλογος-ιστορικός Χρήστος Ανδρεάδης για την προσφορά του στο σύλλογο και τη συμβολή του στην έκδοση του Ενημερωτικού Δελτίου.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Θεόφιλος Καστανίδης καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, και στη συνέχεια τιμήθηκε ο φιλόλογος-ιστορικός Χρήστος Ανδρεάδης, τον οποίον προλόγισε ο ομότιμος καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Ιωάννης Ερμόπουλος.

Στη συνέχεια η βυζαντινή χορωδία έψαλε τον ύμνο του Αγίου Βασιλείου και τα κάλαντα Κοτυώρων υπό τη διεύθυνση του Ιωάννη Βαζούρα, ενώ αργότερα τη σκυτάλη πήρε η θεατρική ομάδα του συλλόγου, με την παράσταση Οι Μωμόγεροι (παραλλαγή «Ο Αλογάς»), σε σκηνοθεσία Γιώργου Γαλάντη.

Το λεύκωμα για τα 80 χρόνια του Συλλόγου «Αργοναύται – Κομνηνοί»  ήταν το δώρο στον τυχερό της πίτας.

Το μεγάλο χορευτικό συγκρότημα με τον χοροδιδάσκαλο Κώστα Σαββινίδη παρουσίασε ποντιακούς χορούς κλείνοντας έτσι τις  καθιερωμένες εκδηλώσεις του συλλόγου.

Νωρίτερα προηγήθηκε εκδήλωση για την εορτή του Αγίου Ευγενίου, στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στην Καλλιθέα. Μέλη του χορευτικού συγκροτήματος ενδεδυμένα με ποντιακές παραδοσιακές φορεσιές κατέφθασαν στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου Καλλιθέας για την εορταστική δοξολογία του πολιούχου της Τραπεζούντας αλλά και προστάτη του συλλόγου Αγίου Ευγενίου, μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο, μέλη και φίλους του σωματείου. Στο τέλος της δοξολογίας, εντός του ιερού ναού, ο φιλόλογος-ιστορικός Χρήστος Ανδρεάδης μίλησε για το βίο του αγίου.

Παρών στις εκδηλώσεις ήταν ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος και εκπρόσωποι φορέων και πολιτιστικών συλλόγων.

  • Φωτογραφίες: Σύλλογος Ποντίων «Αργοναύται-Κομνηνοί».
Gallery
Εκδηλωσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ24
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
2016