4 Φεβρουάριος 2016, 07:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Φεβρουάριος 2016, 00:55

Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η χώρα — Κατεβάζουν ρολά δημόσιος και ιδιωτικός τομέας

  • Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η χώρα — Κατεβάζουν ρολά δημόσιος και ιδιωτικός τομέας

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται σήμερα η χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν επίσης έμποροι, επαγγελματοβιοτέχνες, φαρμακοποιοί, γιατροί, ελεύθεροι επαγγελματίες, συμβολαιογράφοι, δικηγόροι, μηχανικοί, φοροτεχνικοί, ιδιοκτήτες φορτηγών, οδηγοί ταξί, εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ παραμένουν στα μπλόκα και οι αγρότες. Κλειστά θα είναι τα βενζινάδικα.

Ειδικότερα, δεν θα κινηθούν καθόλου τα τρόλεϊ, τα τρένα, οι συρμοί του Προαστιακού. Τα αστικά λεωφορεία της Αθήνας και του Πειραιά θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ (το βράδυ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00). Ηλεκτρικός, μετρό και τραμ θα πραγματοποιήσουν δρομολόγια από τις 10:00 έως τις 15:00, κυρίως για να εξυπηρετήσουν τους διαδηλωτές που θα πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα συγκεντρωθούν στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Λίγο νωρίτερα, στις 10:30, θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, ενώ έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες θα πραγματοποιήσουν ξεχωριστή συγκέντρωση στην οδό Μητροπόλεως, μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ.

Στη Θεσσαλονίκη, στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ. Ο Οργανισμός θα κυκλοφορεί λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας. Στη Θεσσαλονίκη, στις 10:30 θα γίνει συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ και στο άγαλμα Βενιζέλου από το ΠΑΜΕ. Ακυρώσεις θα υπάρξουν και σε πτήσεις λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ. Ακόμη, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Δημόσια Νοσοκομεία, οι Προνοιακές Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ.

Τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια από τις 6 το πρωί της Πέμπτης μέχρι τις 6το πρωί του Σαββάτου (6 Φεβρουαρίου), λόγω της 48ωρης απεργίας που έχει προαναγγείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Στην απεργία θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στο ΝΑΤ και οι λιμενεργάτες.