2 Φεβρουάριος 2016, 22:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Φεβρουάριος 2016, 21:14

Με ποντιακούς χορούς η κοπή της πίτας στη Λέσχη «Καπετάν Ευκλείδης» (ρεπορτάζ, φωτο, βίντεο)

  • Με ποντιακούς χορούς η κοπή της πίτας στη Λέσχη «Καπετάν Ευκλείδης» (ρεπορτάζ, φωτο, βίντεο)
    Το παιδικό χορευτικό της Ευξείνου Λέσχης «Καπετάν Ευκλείδης»
  • Με ποντιακούς χορούς η κοπή της πίτας στη Λέσχη «Καπετάν Ευκλείδης» (ρεπορτάζ, φωτο, βίντεο)
    Η προτομή του Καπετάν Ευκλείδη στην είσοδο της Λέσχης
  • Με ποντιακούς χορούς η κοπή της πίτας στη Λέσχη «Καπετάν Ευκλείδης» (ρεπορτάζ, φωτο, βίντεο)

Τα μέλη και οι φίλοι της Ευξείνου Λέσχης Αχαρνών και Αττικής «Καπετάν Ευκλείδης» γέμισαν την αίθουσα εκδηλώσεων «Γεώργιος Μωυσιάδης» για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016.

Η παραδοσιακή εκδήλωση για τη νέα χρονιά, που έγινε από το νεοσύστατο ΔΣ, ομόρφυνε από τους ποντιακούς χορούς που απέδωσαν οι χορευτές της «Ευξείνου Λέσχης».

Παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδας και Νήσων Γιώργος Βαρυθυμιάδης και εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων ποντιακών οργανώσεων. Επίσης παραβρέθηκαν ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου καθώς και μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης.


Το ΔΣ της Ευξείνου Λέσχης «Καπετάν Ευκλείδης»

Παρών και ο δήμαρχος των Αχαρνών, πόλης με συμπαγή ποντιακό πληθυσμό, Γιάννης Κασσαβός, ο οποίος εξήρε τη συνεχή ανάπτυξη του συλλόγου και απένειμε εύφημο μνεία στους ιδρυτές του.

«Πρέπει πάντα να τους σκεπτόμαστε με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό. Χωρίς αυτούς ίσως να μην υπήρχε ούτε καν αυτή εδώ η αίθουσα», είπε ο Γιάννης Κασσαβός. Μίλησε επίσης για το ρόλο που παίζουν οι Πόντιοι στην τοπική κοινωνία και αφιέρωσε το δικό του κομμάτι της πίτας στον πρόεδρο της Λέσχης Γιάννη Τοπαλίδη και το νέο ΔΣ.


Τα στιγμιότυπα από την κοπή της πίτας στην Εύξεινο Λέσχη «Καπετάν Ευκλείδης» (βίντεο)

Στην ομιλία του, ο νέος πρόεδρος του συλλόγου εξέφρασε ευγνωμοσύνη για τη μαζική προσέλευση του κόσμου και έπλεξε το εγκώμιο των νέων παιδιών που απαρτίζουν την διοίκηση του συλλόγου. Την προσοχή όλων έκλεψαν στην εκδήλωση οι μουσικοί και οι χορευτές της Ευξείνου Λέσχης «Καπετάν Ευκλείδης». Το παιδικό χορευτικό τμήμα εκτέλεσε εξαιρετικά τον πολεμικό χορό Σέρρα αποσπώντας ασταμάτητα χειροκροτήματα.

Την πίτα ευλόγησε ο πάτερ Μιχαήλ Κωνσταντινίδης. Συγκινημένος απευθύνθηκε προς τον κόσμο και είπε: «Όταν βλέπω έναν λαό, ο οποίος έχει σχεδιαστεί να μην υπάρχει πια, να υπάρχει είναι συγκινητικό».

Ρεπορτάζ, φωτογραφίες, βίντεο: Βασίλης Τσενκελίδης

Gallery