2 Φεβρουάριος 2016, 17:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Φεβρουάριος 2016, 17:10

Προφυλακιστέοι οι τζιχαντιστές που πιάστηκαν στην Αλεξανδρούπολη

  • Προφυλακιστέοι οι τζιχαντιστές που πιάστηκαν στην Αλεξανδρούπολη
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δημήτρης Αλεξούδης)

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή οι δυο συλληφθέντες, φερόμενοι ως τζιχαντιστές, καθώς είχαν και πλούσιο... βιογραφικό. Οι δύο άνδρες (ο 29χρονος υπήκοος Σουηδίας και ο 20χρονος υπήκοος Υεμένης) κρατούνται στην αστυνομική διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, μέχρι να αποφασιστεί σε ποια φυλακή θα μεταφερθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διαδικασία της ανάκρισης οι δύο συλληφθέντες υποστήριξαν ότι ήρθαν στον Έβρο για τουρισμό ενώ ισχυρίστηκαν ότι τα μαχαίρια τα προμηθεύτηκαν από την Αθήνα γιατί τα βρήκαν σε χαμηλή τιμή.

Μυστήριο για τις αρχές είναι το 24ώρο που παρέμεινε ο Μιρσάντ Μπεκτάσεβιτς στη Θεσσαλονίκη πριν φύγει με λεωφορείο μαζί με τον φίλο του για Αλεξανδρούπολη. Οι δύο άντρες ρωτήθηκαν επίμονα για τις σχέσεις τους με το Ισλάμ και η απάντησή τους ήταν πάντα στο ίδιο ύφος: ότι πιστεύουν στο Ισλάμ αλλά με ειρηνικό τρόπο και δεν έχουν καμιά σχέση με το Ισλαμικό Κράτος ή με άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις.

Όπως δήλωσε η Μένια Πολυχρόνη, η δικηγόρος που ορίστηκε αυτεπάγγελτα, θα οδηγηθούν και οι δύο στη φυλακή μέχρι τη δίκη τους η οποία πολύ πιθανόν να γίνει στην Αλεξανδρούπολη. Παραμένει άγνωστο αν ζητήσουν αλλαγή δικηγόρου ή αν γίνει έκδοσή τους στη Σουηδία. Όπως έγινε γνωστό, τους απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση της κατοχής όπλων και κατοχή από κοινού ειδών πολεμικού υλικού, με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό τρομοκρατικής οργάνωσης.