3 Φεβρουάριος 2016, 03:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Φεβρουάριος 2016, 17:33

Γενική απεργία την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου – Παραλύει η χώρα για το Ασφαλιστικό

  • Γενική απεργία την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου – Παραλύει η χώρα για το Ασφαλιστικό
    (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί την Πέμπτη η χώρα, ημέρα της γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ ενάντια στο Ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν και πολλά συνδικάτα, ενώ οι αγρότες των μπλόκων έχουν διαμηνύσει ότι θα κορυφώσουν την κινητοποίησή τους κατεβάζοντας τρακτέρ και στα κέντρα των πόλεων.

Το χορό των κινητοποιήσεων άνοιξαν την Τρίτη οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας, με στάσεις εργασίας. Την Πέμπτη ακινητοποιημένα θα μείνουν όλη τη μέρα τα τρένα του ΟΣΕ, ο προαστιακός και τα τρόλεϊ. Τα αστικά λεωφορεία στην Αθήνα θα κινηθούν από τις 9:00 έως και τις 21:00. Οι συρμοί του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ θα κινηθούν μόνο από τις 10:00 έως τις 15:00.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι ιδιοκτήτες ταξί, φορτηγών και βυτιοφόρων δημοσίας χρήσεως. Πέμπτη και Παρασκευή δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια των πλοίων, λόγω της 48ωρης απεργίας, έως τις 6:00 το πρωί του Σαββάτου, που κήρυξε η ΠΝΟ. Λόγω της τετράωρης στάσης εργασίας, 8:00 με 12:00, που κήρυξε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ, θα ακυρωθούν και πτήσεις

Οι δικηγόροι, οι συμβολαιογράφοι, οι δικαστικοί επιμελητές, οι γιατροί και οι μηχανικοί θα συνεχίσουν την αποχή τους και την Πέμπτη. Κάλεσμα για «λουκέτο» σε πρατήρια υγρών καυσίμων και στα εμπορικά καταστήματα απευθύνουν στα μέλη τους οι αντίστοιχες ομοσπονδίες. Να κλείσουν τα φαρμακεία τους καλούν τους φαρμακοποιούς οι Ενώσεις της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Η κεντρική συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα είναι στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στις 10:30 στην Ομόνοια, το κάλεσμα του ΠΑΜΕ. Στη Θεσσαλονίκη, στις 10:30 συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ και στο άγαλμα Βενιζέλου από το ΠΑΜΕ.