18 Αύγουστος 2013, 10:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:13

Θυμωμένος ο Γιαννάκης δεν χαιρετά τον αντιπρόεδρο. Βίντεο

  • Θυμωμένος ο Γιαννάκης δεν χαιρετά τον αντιπρόεδρο. Βίντεο

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης κατά την αναχώρησή του για την Ελλάδα αρνήθηκε να χαιρετήσει τον αντιπρόεδρο της Κινεζικής ομοσπονδίας! Ο «δράκος» δεν έχει ξεχάσει την κριτική που του ασκούσε ο Χου Γιάσι και μάλιστα δημοσίως!

Ο «Δράκος» αρνήθηκε επιδεικτικά και μπροστά στις κάμερες να χαιρετήσει τον Χου, για τον οποίο θεωρεί ότι του έβαζε «τρικλοποδιές» κατά την διάρκεια της προετοιμασίας και στους αγώνες του Πανασιατικού Πρωταθλήματος της Μανίλα, στο οποίο η Εθνική Κίνας τερμάτισε στην Πέμπτη θέση και έμεινε εκτός του επόμενου Μουντομπάσκετ.

Η Κίνα, δεν κατάφερε να προκριθεί στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας και πλέον η θέση του Έλληνα τεχνικού δεν είναι σίγουρη στον πάγκο της ομάδας. Στον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού ασκήθηκε έντονη κριτική μετά την αποτυχία αυτή και ένας από τους μεγαλύτερους επικριτές του ήταν ο αντιπρόεδρος της κινεζικής ομοσπονδίας, Χου Γιάσι, ο οποίος βρέθηκε στο αεροδρόμιο κατά την αναχώρηση του Γιαννάκη. Ο Γιάσι πήγε να δώσει το χέρι του στον Έλληνα τεχνικό και να τον χαιρετήσει, αλλά εκείνος τον... απέφυγε.

Γεγονός που σχολιάστηκε στα δελτία ειδήσεων της Κίνας μιας και η συγκεκριμένη κίνηση του Έλληνα τεχνικού έγινε μπροστά στις κάμερες.
«Μπορεί ο προπονητής μιας εθνικής ομάδας να βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τον αντιπρόεδρο της ομοσπονδίας; Αυτό ισχύει με τον Παναγιώτη Γιαννάκη στην Κίνα. Η ομάδα του τερμάτισε στην 5η θέση στο τελευταίο ασιατικό πρωτάθλημα και ο “Δράκος” αρνήθηκε κατά την αναχώρηση του να δώσει το χέρι στον Χου Γιασί μπροστά στον Τύπο. Γιατί το έκανε αυτό; Δείτε την απάντηση από τα κινεζικά ΜΜΕ με την βοήθεια του καλού μας φίλου Σενγκ Κιάνγκ.
Ο αντιπρόεδρος της κινεζικής ομοσπονδίας, Χου Γιάσι, ασκούσε έντονη κριτική στον 54χρονο τεχνικό και ειδικότερα μετά την πέμπτη θέση που κατέλαβε η εθνική Κίνας στους Πανασιατικούς Αγώνες.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης λίγο πριν φύγει από την Κίνα με προορισμό την Ελλάδα είπε... «αγαπώ το κινεζικό μπάσκετ, ελπίζω να επιστρέψω. Ευχαριστώ για όλα, θα τα πούμε σύντομα».

Πηγή: madata.gr

Δείτε στο βίντεο στο τέλος του άρθρου με την αντίδραση του Παναγιώτη Γιαννάκη.