2 Φεβρουάριος 2016, 09:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Φεβρουάριος 2016, 00:14

Παράταση μέχρι τον Οκτώβριο στην τακτοποίηση αυθαιρέτων

  • Παράταση μέχρι τον Οκτώβριο στην τακτοποίηση αυθαιρέτων

Παρατείνεται μέχρι και τις 8 Οκτωβρίου 2016 η προθεσμία υπαγωγής στις διατάξεις του Ν.4178/2013 «Αντιμετώπιση Αυθαίρετης Δόμησης-Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις», για συγκεκριμένες κατηγορίες του άρθρου 9 του νόμου νομιμοποίησης αυθαιρέτων. Η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων θα έληγε στις 8 Φεβρουαρίου.

Η παράταση δόθηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη και του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Τσιρώνη, η οποία πρόκειται να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, στη ρύθμιση έχουν ενταχθεί 941.470 αυθαίρετα κτίσματα, ενώ περισσότερα από τα μισά υπολογίζεται ότι έχουν ήδη τακτοποιηθεί.

Μέχρι στιγμής τα έσοδα είναι 1,5 δισ. ευρώ, ενώ έχουν ήδη προϋπολογιστεί και άλλα 1,8 δισ. προς είσπραξη από αιτήσεις που εκκρεμούν. Στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας υποστηρίζουν πως ήδη σχεδιάζουν την επόμενη νομοθετική ρύθμιση για τα αυθαίρετα, βάσει της οποίας δυνατότητα τακτοποίησης θα έχει μόνο συγκεκριμένος αριθμός αυθαιρέτων ανά περιοχή.