2 Φεβρουάριος 2016, 10:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Φεβρουάριος 2016, 10:18

Καρφίτσα δεν έπεφτε στον ετήσιο χορό των «Ακριτών» Ασπροπύργου (φωτο, βίντεο)

  • Καρφίτσα δεν έπεφτε στον ετήσιο χορό των «Ακριτών» Ασπροπύργου (φωτο, βίντεο)
  • Καρφίτσα δεν έπεφτε στον ετήσιο χορό των «Ακριτών» Ασπροπύργου (φωτο, βίντεο)
  • Καρφίτσα δεν έπεφτε στον ετήσιο χορό των «Ακριτών» Ασπροπύργου (φωτο, βίντεο)

Πάνω από 700 άτομα συγκεντρώθηκαν στον ετήσιο χορό του Συλλόγου Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, στο κέντρο «Ειρήνη».

Η βραδιά ξεκίνησε με τον καλλιτέχνη Χρήστο Χολίδη να τραγουδά «Η μάνα έν κρύον νερόν» με τη συνοδεία του λυράρη Γιώργου Ατματζίδη, ξεσηκώνοντας τους παρευρισκομένους.

Νωρίτερα η γενική γραμματέας Μαρίνα Αφουξενίδου και ο ειδικός γραμματέας Γιάννης Σεπτούχας, που ήταν και οι παρουσιαστές της εκδήλωσης, προσκάλεσαν τον καλλιτέχνη στην πίστα για να του απονείμει η πρόεδρος του συλλόγου Αθηνά Σωτηριάδου αναμνηστική πλακέτα για την αφιλοκερδή συμμετοχή του στην εκδήλωση.

Στη συνέχεια, μετά το χαιρετισμό του δημάρχου της πόλης Νίκου Μελετίου και εκπροσώπου της Περιφέρειας Αττικής, παρουσιάστηκε το νέο ΔΣ του συλλόγου. Η πρόεδρος τόνισε πόσο σημαντική είναι η στήριξη του κόσμου και ευχαρίστησε όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση καθώς και εκείνους που ήθελαν να έρθουν και δεν τα κατάφεραν λόγω πληρότητας του κέντρου.

Ακολούθησαν τα χορευτικά. Αρχικά στην πίστα έκανε την είσοδό του το μικρό τμήμα του συλλόγου, και στη συνέχεια οι γυναίκες από τα μεγαλύτερα τμήματα του συλλόγου.

Με μια πανδαισία μουσικής, φώτων, και διαφόρων εφέ, παρουσιάστηκε ο χορός σέρρα από τους άντρες του συλλόγου, ενώ λίγο αργότερα και ο χορός των μαχαιριών.

Οι χοροί και οι χορογραφίες που παρουσίασαν τα τμήματα έφεραν την υπογραφή του χοροδιδασκάλου Κώστα Αμανατίδη.

Όπως είναι φυσικό για τους Ποντίους, δεν θα μπορούσαν μια τέτοια βραδιά να μην την κλείσουν με ένα τεράστιο ποντιακό γλέντι.

Οι Αλέξης Παρχαρίδης, Γιώργος Ατματζίδης, Παντελής Νικολαΐδης, Παναγιώτης Κοπαλίδης, Χρήστος Μαυρίδης, Κώστας Φουλίδης και Γιώργος Τσαπάς κράτησαν συντροφιά στους καλεσμένους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, απογειώνοντάς τους σε μονοπάτια του ποντιακού και του λαϊκού πενταγράμμου.

Κείμενο, φωτογραφίες, βίντεο: Βασίλης Καρυοφυλλίδης.

Gallery
Εκδηλωσεις