1 Φεβρουάριος 2016, 16:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Φεβρουάριος 2016, 16:45

Τελευταίο αντίο στον 103χρονο Σάββα Μυρίδη, πρόσφυγα πρώτης γενιάς από τη Λιβερά

  • Τελευταίο αντίο στον 103χρονο Σάββα Μυρίδη, πρόσφυγα πρώτης γενιάς από τη Λιβερά
    Ο Σάββας Μυρίδης ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στην ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, το 2015 (φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας «Αλέξανδρος Υψηλάντης»)

Πέρσι τον Μάιο ήταν στην πρώτη σειρά των καθισμάτων και άκουγε τον Βλάση Αγτζίδη να μιλά για τους Νεότουρκους, για το πώς στοχοποίησαν ποιους θα χτυπήσουν και πώς οργάνωσαν τους μηχανισμούς εξόντωσης. Όμως, όλα όσα περιέγραφε ο καθηγητής Ιστορίας ήταν ένα κομμάτι από το παρελθόν του Σάββα Μυρίδη, του πρόσφυγα πρώτης γενιάς από τη Λιβερά της Ματσούκας.

Γι’ αυτό άλλωστε και στα χέρια του κρατούσε μια ανθοδέσμη την οποία του είχαν δώσει τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας «Αλέξανδρος Υψηλάντης». Γι’ αυτό ήταν και το τιμώμενο πρόσωπο στην εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού.

Ο μπαρμπα-Σάββας, όπως τον ήξεραν όλοι στη Νέα Φιλαδέλφεια, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 103 ετών, πλήρης ημερών και μνημών. Το τελευταίο αντίο, σε έναν από τους τελευταίους της πρώτης γενιάς, συγγενείς και φίλοι το είπαν σήμερα στο κοιμητήριο της Νέας Φιλαδέλφειας.