1 Φεβρουάριος 2016, 21:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Φεβρουάριος 2016, 21:07

Ο ερασιτέχνης Απόλλων Καλαμαριάς έκοψε την πίτα του (φωτο, βίντεο)

  • Ο ερασιτέχνης Απόλλων Καλαμαριάς έκοψε την πίτα του (φωτο, βίντεο)
    Ομόρφυνε τη γιορτή της κοπής της πίτας το χορευτικό της Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς
  • Ο ερασιτέχνης Απόλλων Καλαμαριάς έκοψε την πίτα του (φωτο, βίντεο)
    Ο μητροπολίτης Ιουστίνος ευλογεί τη βασιλόπιτα
  • Ο ερασιτέχνης Απόλλων Καλαμαριάς έκοψε την πίτα του (φωτο, βίντεο)
    Ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Αλέξανδρος Νεράντζης

Στα κοκκινόμαυρα ντύθηκε το κατάμεστο από κόσμο κλειστό αθλητικό γυμναστήριο του Δήμου Καλαμαριάς, όπου την Κυριακή 31 Ιανουαρίου ο ερασιτέχνης Απόλλων έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του.

Περισσότερα από χίλια άτομα βρέθηκαν στις εξέδρες, ενώ πολύ μεγάλος ήταν και ο αριθμός αυτών που δεν κατάφεραν να βρουν θέση κι έμειναν όρθιοι ή στον εξωτερικό χώρο του γηπέδου.

Ανάμεσα στους παρευρισκομένους ήταν και εκατοντάδες παιδιά –αθλητές διαφόρων τμημάτων του ερασιτέχνη Απόλλωνα– ντυμένα με τις στολές του συλλόγου, καθώς και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δήμων και άλλων φορέων.


Γεμάτο το στάδιο από αθλητές του Απόλλωνα, μικρότερους και μεγαλύτερους

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησε και έκοψε ο μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος, ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης ποντιακούς χορούς παρουσίασε στο κοινό το παιδικό τμήμα της Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς.

Βραβεύτηκε η ομάδα μπάσκετ του Απόλλωνα της δεκαετίας του ’70, η οποία διέγραψε λαμπρή πορεία στο άθλημα.

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας ήταν ουσιαστικά η πρώτη από σειρά ενεργειών και εκδηλώσεων του συλλόγου για τη φετινή χρονιά, κατά την οποία ο Απόλλων γιορτάζει τα 90 χρόνια από την ίδρυσή του.

Θα ακολουθήσει η θεατρική παράσταση Ο Πλούτος του Αριστοφάνη στην ποντιακή διάλεκτο, το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στις 20:00, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη». Την εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμαριάς, συνδιοργανώνουν η Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς και το Τάγμα Ορκισμένων Απολλωνιστών. Η είσοδος κοστίζει 5€ και τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του ποδοσφαιρικού τμήματος του Απόλλωνα.

Επίσης, το βράδυ του Σαββάτου 20 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί ο ετήσιος χορός του ποδοσφαιρικού Απόλλωνα, στο κέντρο διασκέδασης «Focus» (περιοχή αεροδρομίου Θεσσαλονίκης). Η είσοδος κοστίζει 15€ (περιλαμβάνει φαγητό και απεριόριστο ποτό) και θα παρουσιαστεί ποντιακό και λαϊκό πρόγραμμα.

Εκδηλωσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ31
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
2016
10:45
Το σωματείο γιορτάζει και τα 90 χρόνια ζωής και δράσης.