1 Φεβρουάριος 2016, 15:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Φεβρουάριος 2016, 14:58

Αρχίζουν οι εγγραφές στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

  • Αρχίζουν οι εγγραφές στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο αποτελεί όνειρο για πολλούς δήμους της χώρας, όχι όμως για τη Θεσσαλονίκη όπου ήδη γίνονται κύκλοι μαθημάτων. Μάλιστα τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016 θα αρχίσουν οι εγγραφές για τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τη συμπλήρωση των τμημάτων (150 συμμετέχοντες και 100 αναπληρωματικοί).

Στο εαρινό εξάμηνο θα παρουσιαστούν δυο νέοι κύκλοι.

Ο πρώτος έχει με θέμα «Ελληνισμός του Εύξεινου Πόντου από την αρχαία εποχή έως σήμερα», και ο δεύτερος «Θεολογικά και θρησκευτικά ρεύματα στη Θεσσαλονίκη από τον α΄ έως τον κ΄ μ.Χ. αιώνα».

Επιστημονικοί υπεύθυνοι είναι ο μαθηματικός, δημοσιογράφος και πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων ΑΠΘ Παντελής Σαββίδης και ο καθηγητής Παλαιάς και Βιβλικής Εβραϊκής Γλώσσας, κοσμήτωρ Θεολογικής ΑΠΘ Μιλτιάδης Κωνσταντίνου.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα 19:00-21:00 για τον πρώτο κύκλο και κάθε Τετάρτη την ίδια ώρα για τον δεύτερο κύκλο, στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, Πλατεία Ιπποδρομίου. Ημέρα έναρξης του α΄ κύκλου είναι η Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016 και του β΄ κύκλου η Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016.

Τις εργασίες του Ανοιχτού Πανεπιστημίου συντονίζει Ομάδα Έργου του Δήμου Θεσσαλονίκης που τελεί υπό τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και την αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Παιδείας & Αθλητισμού, Έλλη Χρυσίδου.

  • Περισσότερες πληροφορίες και την αίτηση εγγραφής θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.thessaloniki.gr/openuni