18 Αύγουστος 2013, 09:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:13

Ατύχημα ή δολοφονία ο θάνατος της Πριγκίπισσας Νταϊάνα;

  • Ατύχημα ή δολοφονία ο θάνατος της Πριγκίπισσας Νταϊάνα;

Νέες πληροφορίες σχετικά με το θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα και του συντρόφου της Ντόντι αλ-Φαγέντ το 1997 εξετάζει η βρετανική αστυνομία.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου δεν διευκρίνισε ποια είναι τα στοιχεία που διαθέτει, ούτε την πηγή από την οποία προήλθαν, ωστόσο το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News μετέδωσε ότι οι πληροφορίες προέρχονται από τα πεθερικά ενός πρώην στρατιώτη, που πέρασε από τη Βασιλική Στρατιωτική Αστυνομία.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πριγκίπισσα δολοφονήθηκε από ένα μέλος των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων. Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες. Τόσο το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association (PA), όσο και ο τηλεοπτικός σταθμός Sky News, μετέδωσαν ότι τα νέα αυτά στοιχεία δόθηκαν στη Σκότλαντ Γιαρντ από τη Βασιλική Στρατιωτική Αστυνομία.

Σε ανακοίνωση της η αστυνομία του Λονδίνου ανέφερε απλά ότι ελέγχει την αξιοπιστία των πληροφοριών. «Δεν πρόκειται για επανέναρξη της έρευνας» διευκρίνισε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι η έρευνα των νέων πληροφοριών δεν είναι μέρος της «Επιχείρησης Paget» -η κωδική ονομασία που δόθηκε στην αστυνομική έρευνα σχετικά με τις θεωρίες συνωμοσίας για το αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όλες αυτές οι θεωρίες ήταν αβάσιμες.

Η Νταϊάνα, πρώην σύζυγος του πρίγκιπα Καρόλου, διαδόχου του βρετανικού θρόνου, και ο σύντροφός της Ντόντι αλ-Φαγέντ, γιος του αιγύπτιου επιχειρηματία Μοχάμεντ αλ-Φαγέντ, σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στις 31 Αυγούστου του 1997 στο Παρίσι. Ο πατέρας του Ντόντι, και πρώην ιδιοκτήτης των πολυκαταστημάτων Harrods, ισχυρίστηκε ότι το ζευγάρι είχε σκοτωθεί μετά από διαταγή του βρετανικού κατεστημένου.

ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Reuters

Πηγές: naftemporiki.gr