30 Ιανουάριος 2016, 14:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Ιανουάριος 2016, 14:00

Νέο πολύνεκρο ναυάγιο με μετανάστες στο Αιγαίο

  • Νεκρά δύο κοριτσάκια ανοιχτά της Ρω
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ ΜΠΕ / Γιώργος Παπαδόπουλος)

Τουλάχιστον 33 μετανάστες, ανάμεσά τους παιδιά, πνίγηκαν σήμερα στο Αιγαίο, ανοικτά των τουρκικών ακτών, σε νέο ναυάγιο που συνέβη όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε

Όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, πρόκειται για μετανάστες από τη Συρία, το Αφγανιστάν αλλά και τη Μιανμάρ που είχαν αναχωρήσει από την ακτή των Δαρδανελλίων και προσπαθούσαν να φθάσουν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Λέσβο.

Αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP). Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan, η τουρκική ακτοφυλακή διέσωσε 43 μετανάστες, οι περισσότεροι μεταξύ αυτών ήταν γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με τον φωτογράφο του AFP.

Κάτοικοι της περιοχής μετέχουν ως εθελοντές μαζί με μέλη της ακτοφυλακής και δύτες στις έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το νέο αυτό δράμα προστίθεται στα αλλεπάλληλα ναυάγια που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στο Αιγαίο Πέλαγος. Ήδη την Πέμπτη 24 μετανάστες, ανάμεσά τους 10 παιδιά, πνίγηκαν σε ναυάγιο στ’ ανοικτά της Σάμου. Την Τετάρτη, επτά άνθρωποι, μεταξύ τους δύο παιδιά, πνίγηκαν κοντά στην Κω. Την περασμένη εβδομάδα 45 μετανάστες χάθηκαν σε τρία ναυάγια, στην ίδια θαλάσσια περιοχή.