30 Ιανουάριος 2016, 13:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Ιανουάριος 2016, 14:11

BBC World Questions στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

  • BBC World Questions στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το BBC World Service, ένα από τα μεγαλύτερα και εγκυρότερα ειδησεογραφικά δίκτυα του κόσμου, σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο πλαίσιο του Megaron Plus, διοργανώνει ένα διεθνές ντιμπέιτ.

Το BBC World Questions είναι μία σειρά αγγλόφωνων δημόσιων συζητήσεων ανάμεσα στο κοινό και σε ένα πάνελ σημαντικών προσωπικοτήτων, οι οποίες πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο, ηχογραφούνται ζωντανά και μεταδίδονται διαδικτυακά.

Η Ελλάδα και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών είναι η επόμενη «στάση», την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου. Το BBC θα δώσει τη δυνατότητα σε 10 Έλληνες πολίτες να διατυπώσουν τις πιο καίριες ερωτήσεις σχετικά με το θέμα «Ευρώπη και Ελλάδα». Η εκδήλωση είναι ανοιχτή με δωρεάν είσοδο σε οποιονδήποτε επιθυμεί να πάρει μέρος, αρκεί κανείς να έχει προεγγραφεί ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Μεγάρου (www.megaron.gr).

Το ερώτημα που θα υποβληθεί είναι αν η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει μέλος της Ε.Ε. κι αν το ίδιο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα είναι έτοιμο να καταρρεύσει ή θα βρει νέους τρόπους να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις του σήμερα. Οι ερωτήσεις θα διατυπωθούν από το κοινό στα αγγλικά και όλη η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα. Η ραδιοφωνική εκπομπή θα μεταδοθεί σε όλο τον κόσμο μέσω του BBC World Service λίγες μέρες μετά την εκδήλωση.

Στην παρουσίαση της εκδήλωσης «BBC World Questions: Europe and Greece», ο Τζόναθαν Ντίμπλεμπι θα προσκαλέσει μέλη από το ακροατήριο της Αθήνας να θέσουν ερωτήσεις που αφορούν την Ελλάδα και το μέλλον της σε ένα πάνελ πολιτικών και στοχαστών, όπως (μεταξύ άλλων) του Ευκλείδη Τσακαλώτου, υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας και της Ντόρας Μπακογιάννη, πρώην δημάρχου Αθηναίων και πρώην υπουργού Εξωτερικών.