30 Ιανουάριος 2016, 10:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Ιανουάριος 2016, 12:26

Επίθεση με μολότοφ στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη

  • Επίθεση με μολότοφ στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Επίθεση με μολότοφ εξαπέλυσαν άγνωστοι λίγο μετά τα μεσάνυχτα κατά της οικίας του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, στην περιοχή των Εξαρχείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα της επίθεσης ο υπουργός ήταν εντός της οικείας του, ωστόσο, δεν διέτρεξε κίνδυνο και είναι καλά στην υγεία του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι άγνωστοι έριξαν περίπου δέκα μολότοφ, ενώ δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα έξω από την οικία του υπουργού υπέστησαν ζημιές από τη φωτιά που προκλήθηκε.

Η αστυνομία ερευνά την υπόθεση ενώ κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία καταδίκασαν την επίθεση. «Η δημοκρατικά νομιμοποιημένη κυβέρνηση του τόπου ούτε εκβιάζεται, ούτε εκφοβίζεται, ούτε υποχωρεί», υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

«Να γνωρίζουν καλά οι αυτόκλητοι "επαναστάτες" ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τρομοκρατείται και ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τον αγώνα της απέναντι στη διαπλοκή,  τα συμφέροντα και τον υπόκοσμο», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε ότι είναι καταδικαστέα η επίθεση «όπως σε κάθε πράξη βίας και τρομοκρατίας απ´ όπου και εάν προέρχεται». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «Κάποιοι όμως, με επιλεκτικές "ευαισθησίες" και αντιδράσεις στα φαινόμενα βίας, θερίζουν σήμερα τις θύελλες που φέρνουν οι άνεμοι που οι ίδιοι έσπερναν επί χρόνια».

Την επίθεση καταδίκασαν επίσης ΚΚΕ και Ποτάμι. Να θυμίσουμε ότι είναι η δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα δύο μηνών που η οικία του Α. Φλαμπουράρη γίνεται στόχος αγνώστων. Τον περασμένο Νοέμβρη, είχει γίνει παρόμοια επίθεση, με εύφλεκτο υλικό, στην είσοδο του σπιτιού του.