29 Ιανουάριος 2016, 16:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιανουάριος 2016, 16:13

Προκόπης Παυλόπουλος: Χωρίς επενδύσεις, δεν οδηγούμαστε σε λύση

  • Προκόπης Παυλόπουλος: Χωρίς επενδύσεις, δεν οδηγούμαστε σε λύση
    Τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ δέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Προκόπης Παυλόπουλος (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Βλάχος)

Σαφές μήνυμα προς τους πιστωτές έστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ.

Ο πρόεδρος επισήμανε μεταξύ άλλων: «χωρίς τις επενδύσεις, το να μένουμε απλώς και μόνο σε κανόνες αυστηρής δημοσιονομικής προσαρμογής δεν οδηγεί στη λύση».

Μάλιστα ο Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε στους τομείς της καινοτομίας, της προστασίας του περιβάλλοντος, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των στρατηγικών υποδομών που δείχνουν το δρόμο για το πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη βαθιά κρίση που μαστίζει την Ευρωζώνη και βεβαίως την Ελλάδα αυτή την περίοδο.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας χωρίς λύσεις, οι οποίες αφορούν στην τόνωση της ρευστότητας, την τόνωση της ζήτησης και επομένως και του πληθωρισμού, που αποτελεί βασικό μέγεθος για την έξοδο από την κρίση, δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πρόβλημα. Έμφαση έδωσε στην επισήμανση ότι το πρόβλημα είναι κοινό στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης.