29 Ιανουάριος 2016, 15:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιανουάριος 2016, 13:49

Μητσοτάκης σε εμπόρους: Υποσχέθηκαν πράγματα που δεν μπορούσαν να κάνουν

  • Συνάντηση Μητσοτάκη με τον γιο του ήρωα Καραθανάση

Η κυβέρνηση υποσχέθηκε πράγματα που δεν μπορούσε να υλοποιήσει και τώρα υφίσταται τις συνέπειες, είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της συνάντησης που είχε την Πέμπτη με τη διοίκηση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), σπεύδοντας να υποσχεθεί ότι το κόμμα του δεν θα επαναλάβει αυτό το λάθος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η έλλειψη ρευστότητας, το φορολογικό και η γραφειοκρατία πλήττουν τις επιχειρήσεις, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης που προκαλείται από την πολιτική αβεβαιότητα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης δήλωσε ότι όσες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντιμετώπισαν αντίστοιχα δημοσιονομικά προβλήματα με της Ελλάδας, σήμερα δίνουν προτεραιότητα στην ενίσχυση και ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τη νέα προγραμματική περίοδο.

Η ΕΣΕΕ κατέθεσε στον πρόεδρο της ΝΔ τις προτάσεις της για το σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, το φορολογικό, τον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο, όπως επίσης και τον Εμπορικό Οδικό Χάρτη για την ανάπτυξη της ελληνικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας με ορίζοντα το 2020.