29 Ιανουάριος 2016, 12:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιανουάριος 2016, 11:46

«Ναι» από την Περιφέρεια στο γήπεδο της ΑΕΚ – Στην τελική ευθεία η Αγια-Σοφιά

  • Ένα βήμα πιο κοντά η έναρξη των έργων για το γήπεδο της ΑΕΚ
    Η μακέτα της «Αγια-Σοφιάς», του γηπέδου που θέλει να φτιάξει η ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια

Με ευρεία πλειοψηφία, η Περιφέρεια Αττικής ενέκρινε τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το γήπεδο της ΑΕΚ, και πλέον η… μπάλα βρίσκεται στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Αγια-Σοφιά μπαίνει στην τελική ευθεία.

Επόμενο βήμα είναι η έκδοση άδειας από το υπουργείο ώστε το έργο να ξεκινήσει.

Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων υπερψηφίστηκε από τους περιφερειακούς συμβούλους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, των ΑΝΕΛ, καθώς και από την πλειοψηφία όσων έχουν εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Από την παράταξη της Ρένας Δούρου, ωστόσο, 11 περιφερειακοί σύμβουλοι ψήφισαν κατά και δύο απείχαν. Κατά ψήφισαν και όσοι πρόσκεινται στο ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Η Περιφερειάρχης κατά τη διάρκεια του συμβουλίου της Πέμπτης δεν τοποθετήθηκε. Το πρωί της ίδιας ημέρας είχε προηγηθεί σύσκεψη στην Κουμουνδούρου στην οποία πήραν μέρος οι αρμόδιοι υπουργοί και μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ, που εξέφρασαν ζωηρές επιφυλάξεις για το έργο.

Τελικά η μελέτη πήρε το πράσινο φως από την Περιφέρεια Αττικής με τους αστερίσκους που έβαλε η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, και οι οποίοι θα πρέπει να γίνουν αποδεκτοί από τους κατασκευαστές του γηπέδου.