29 Ιανουάριος 2016, 11:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιανουάριος 2016, 10:25

Υγρός τάφος για 26 πρόσφυγες το Αιγαίο – Ανάμεσά τους 10 παιδιά

  • Υγρός τάφος για 26 πρόσφυγες το Αιγαίο – Ανάμεσά τους 10 παιδιά
    (Φωτ. Αρχείου: ΑΠΕ-ΕΡΑ)

Δίχως τέλος είναι το δράμα των προσφύγων και των μεταναστών που αφήνουν σχεδόν καθημερινά την τελευταία τους πνοή στα παγωμένα νερά του Αιγαίου.

Την Πέμπτη, ξύλινο σκάφος που απέπλευσε από τα τουρκικά παράλια στην ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης με 40-50 πρόσφυγες, άρχιζε να βάζει νερά και ημιβυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου με αποτέλεσμα δέκα παιδιά, έξι γυναίκες και δέκα άνδρες να βρουν τραγικό θάνατο.

Μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης είχαν διασωθεί εννέα άτομα (5 άνδρες, 2 γυναίκες και 2 παιδιά), ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων. Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό των αγνοουμένων προσφύγων συμμετέχουν δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, δύο πλωτά σκάφη της δύναμης Frontex και ιδιωτικά μέσα.

Η επιχείρηση που συνεχίζεται για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, ξεκίνησε όταν αλλοδαπός εντοπίστηκε σε βόρεια παραλία της νήσου και δήλωσε ότι επέβαινε σε ξύλινο σκάφος που είχε ξεκινήσει από τη Σμύρνη, το οποίο ημιβυθίστηκε. Το Λιμεναρχείο Σάμου διενεργεί προανάκριση.