29 Ιανουάριος 2016, 09:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιανουάριος 2016, 09:41

40 χρόνια ζωής της Ένωσης Ποντίων Πανοράματος – Η... είδηση που έδωσε ο δήμαρχος (φωτο)

  • 40 χρόνια ζωής της Ένωσης Ποντίων Πανοράματος – Η... είδηση που έδωσε ο δήμαρχος (φωτο)

Για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου, η Ένωση Ποντίων Πανοράματος τίμησε τους ανθρώπους που χρημάτισαν προέδροι προσφέροντάς τους αναμνηστικές πλακέτες. Κατάμεστη η αίθουσα και συγκινησιακά φορτισμένη η ατμόσφαιρα την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης, που έβγαλε και μια... είδηση από το στόμα του δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον ιερέα να ευλογεί την πίτα και να εύχεται στους παρευρισκομένους υγεία, και καλή κι ευλογημένη χρονιά.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Λαζαρίδης αναφέρθηκε στο έργο και στα τμήματα του συλλόγου. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην επιλογή του ενήλικου τμήματος του συλλόγου ως εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών στο Ισλίκ της Κωνσταντινούπολης (το οποίο ματαιώθηκε λόγω ταραχών στην Τουρκία), αλλά και το κοινωνικό του έργο.


Ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη προσφέρει στον πρόεδρο της Ένωσης αναμνηστικό λεύκωμα της περιοχής

Μεγάλο το φιλανθρωπικό έργο του συλλόγου: Στο σύλλογο γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες Βορείου Ελλάδος «Λάμψη» δόθηκε ως ενίσχυση το ποσό των 400€ για να καλύψουν την σίτισή τους για μία εβδομάδα, ενώ για το Κοινωνικό Ιατρείο Ασβεστοχωρίου αγόρασε 8 μηχανήματα μέτρησης σακχάρου για απόρους, αξίας 200€.

«Σας καμαρώνω» είπε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης λίγο πριν δώσει στον πρόεδρο του συλλόγου ένα λεύκωμα με την ιστορία της περιοχής εκ μέρους του δημοτικού συμβουλίου.

Ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι μετά από αίτημα του Δήμου, επικυρώθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η απόφαση να μετονομαστεί η πλατεία Δημαρχείου του Πανοράματος σε πλατεία Γενοκτονίας!

Οι πρόεδροι που τιμήθηκαν, από την ίδρυση του συλλόγου και με χρονολογική σειρά, είναι ο Γιώργος Αμβροσιάδης (1976-1982), ο Στυλιανός Ιωαννίδης (1982-1984 – απεβίωσε), ο Θεμιστοκλής Μωυσίδης (1984-1988), και ο Παναγιώτης Σωτηριάδης (1988-2014).


Ο πρώτος πρόεδρος της ένωσης Γιώργος Αμβροσιάδης, με την αναμνηστική πλακέτα

«Καλαντάρτς καληχρονίαν, κόρ’ εφίλεσά σε μίαν, Καλαντάρτς και νέον έτος, κόρ’ θα πέρω ’σεν οφέτος», έψαλαν στην κοπή της πίτας τα μέλη του συλλόγου ενώ τραγούδησαν και ένα ποντιακό τραγούδι με τον χοράρχη Σάββα Παπαδόπουλο.

Στο τέλος της εκδήλωσης, στην οποία έδωσαν το παρών εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πολιτιστικών συλλόγων, αλλά και βουλευτές, τα μέλη πρόσφεραν παραδοσιακά ποντιακά εδέσματα.

  • Φωτογραφίες: Παύλος Νικολαΐδης
Gallery
Εκδηλωσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ24
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
2016