27 Ιανουάριος 2016, 21:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιανουάριος 2016, 21:00

Σε κοινή γραμμή Τσίπρας-Μητσοτάκης για το προσφυγικό

  • Σε κοινή γραμμή Τσίπρας-Μητσοτάκης για το προσφυγικό

Τη σφοδρή ενόχλησή του για τη στάση των Βρυξελλών όσον αφορά την προειδοποίηση που έλαβε η χώρα μας για έξοδο από τη Ζώνη Σένγκεν, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας από το Ισραήλ.

Μετά τη συνάντησή του με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη «να σταματήσει το blame game. Δεν είναι αποτελεσματικό. Είναι σημαντική η συνεισφορά μας στην Ευρώπη, δεν έχει σημασία αν την καταλαβαίνουν κάποιοι γραφειοκράτες στις Βρυξέλλες. Η πραγματικότητα είναι καταγεγραμμένη και αναγνωρισμένη».

Παράλληλα, κάλεσε την Ευρώπη να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της απέναντι στη χώρα μας, επαναλαμβάνοντας ότι η προσφυγική κρίση δεν είναι ελληνική κρίση. «Αν η ΕΕ δεν μπορεί να μοιράζει τα βάρη, δεν θα έχει νόημα ύπαρξης», είπε.

Στο θέμα τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ανησυχώ ιδιαίτερα για τις πληροφορίες, οι οποίες μας έρχονται σχετικά με εξελίξεις, που αφορούν τη θέση της Ελλάδας στη Ζώνη του Σένγκεν. Θα ήταν καταστροφικές, όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά συνολικά για το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα», σημείωσε.

Η ΝΔ, όπως είπε, θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να υποστηρίξει την ελληνική θέση. «Το τελευταίο που χρειάζεται σήμερα η χώρα μας είναι να δώσει λαβή σε διάφορους κακόβουλους, με το να μην είναι συνεπής σε όσα είχε πει ότι θα κάνει», τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος τη Δευτέρα (1/2) θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.