27 Ιανουάριος 2016, 16:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιανουάριος 2016, 15:56

Άγριος καβγάς Φάμελλου-Κεγκέρογλου με προσωπικές προσβολές (βίντεο)

  • Άγριος καβγάς Φάμελλου-Κεγκέρογλου με προσωπικές προσβολές (βίντεο)
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Ο χαρακτηρισμός «κυβερνητικός γλείφτης», τον οποίο χρησιμοποίησε ο γραμματέας της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου για τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο, ήταν η αφορμή για έντονο φραστικό επεισόδιο στη Βουλή.

Αιτία για το επεισόδιο ήταν η υπερασπιστική γραμμή Φάμελλου στην εκπρόθεσμη τροπολογία για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, που εκείνη την ώρα συζητούνταν στην Ολομέλεια της Βουλής. Όταν ο Σωκράτης Φάμελλος άκουσε τον Βασίλη Κεγκέρογλου να τον αποκαλεί έτσι, έκανε λόγο για απαράδεκτες προσωπικές προσβολές.

«Με απείλησε ο κ. Φάμελλος, τραμπουκίζοντας και δείχνοντας τον πραγματικό του εαυτό, λέγοντας μου “θα σου δείξω εγώ όταν βγούμε έξω”. Απειλές στην αίθουσα αυτή από βουλευτές που σέβονται την ελεύθερη έκφραση δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές», είπε ο Βασίλης Κεγκέρογλου αργότερα, παίρνοντας το λόγο επί προσωπικού.

Ο προεδρεύων Δημήτρης Κρεμαστινός προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα, ζητώντας να ανακαλέσουν και οι δύο βουλευτές τους χαρακτηρισμούς, και να διαγραφούν από τα πρακτικά οι επίμαχες φράσεις.

Ωστόσο, ο Β. Κεγκέρογλου συνέχισε αποκαλώντας τον Σ. Φάμελο «κυβερνητικό υποτελή βουλευτή», και υποστηρίζοντας πως είναι πολιτικός χαρακτηρισμός.

«Με είπε θρασύδειλο. Μου μίλησε με ιδιαίτερα προσβλητικό τρόπο. Με είπε γλείφτη. Του είπα όταν βγούμε έξω να μου εξηγήσει τι σημαίνει γλείφτης. Αυτό είπα. Δεν έχω κανέναν άλλο προσωπικό λόγο με τον κ. Κεγκέρογλου», αντέτεινε ο κοινοβουλευτικής εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.