27 Ιανουάριος 2016, 15:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιανουάριος 2016, 14:37

«Την δολοφόνησα εν βρασμώ» – Συγγνώμη ζητά ο συζυγοκτόνος της Χαλκιδικής

  • «Την δολοφόνησα εν βρασμώ» – Συγγνώμη ζητά ο συζυγοκτόνος της Χαλκιδικής
    Ο Τζέιμς Κλοντ Λέσι πήρε νέα 48ωρη προθεσμία από τον ανακριτή Πολυγύρου

Σιδηροδέσμιος και κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε σήμερα στον ανακριτή Πολυγύρου ο συζυγοκτόνος της Χαλκιδικής. Ο Τζειμς Κλοντ Λέσι ζήτησε και πήρε νέα 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί. Αν και την πρώτη φορά που παρουσιάστηκε στον ανακριτή ήταν χωρίς δικηγόρο, και οι δικαστικές Αρχές ζήτησαν τον αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρου, αυτή φορά ο 33χρονος εκπροσωπήθηκε από τον ποινικολόγο Σωκράτη Προβατά. Ο δικηγόρος από τη Θεσσαλονίκη ήταν αυτός που έκανε τις δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Όπως είπε, ο εντολέας του είναι μετανιωμένος για τις πράξεις του και προτίθεται να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

Εκτός από την πράξη της ανθρωποκτονίας, ο Αλβανός κρατούμενος αντιμετωπίζει την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου
σε κίνδυνο.

Στην απολογία του, την Παρασκευή, ο Τζειμς Κλοντ Λέσι αναμένεται να εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν να μαχαιρώσει την εν διαστάσει σύζυγό του και στη συνέχεια να εξαφανιστεί με τον 4χρονο Φοίβο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υποστηρίξει πως δεν πρόκειται για προμελετημένο έγκλημα και ότι η συνάντηση στο σπίτι της Λέλας Μαυρομάτη και των πεθερικών του ήταν μια ύστατη προσπάθεια να τα ξαναβρούν.

Η υπερασπιστική γραμμή είναι ότι ξεκίνησε έντονος καβγάς και ότι η δολοφονία έγινε εν βρασμώ ψυχής. Πάντως, τα στοιχεία που μέχρι στιγμής έχουν δει το φως της δημοσιότητας δεν επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι και η δολοφονία και η αρπαγή ήταν πράξεις προσχεδιασμένες. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν εξαιτίας των 3.500 ευρώ που είχε επάνω του την ώρα της σύλληψης. «Δεν πας στο σπίτι της πρώην γυναίκας σου με τόσα χρήματα στην τσέπη αν δεν έχεις σχεδιάσει κάτι», δηλώνουν αξιωματικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση.

Σε ό,τι αφορά στην αρπαγή του μικρού γιου τους, ο 33χρονος συζυγοκτόνος θα κληθεί να απαντήσει στο εάν προσπάθησε να διαφύγει στην Αλβανία μόνος, έχοντας ουσιαστικά όμηρο το παιδί, ή αν είχε βοήθεια.

Κατά πάσα πιθανότητα το σχέδιο διαφυγής χάλασε όταν ένας φίλος του Τζέιμς Κλοντ Λέσι
στην Αλβανία δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά του για αποστολή μέσου προκειμένου να τον μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη, ενώ ένας ταξιτζής αρνήθηκε να τον μεταφέρει γιατί είχε άλλον πελάτη.