27 Ιανουάριος 2016, 14:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Απρίλιος 2016, 14:12

Με ποντιακή λύρα, παρουσία υιού Σαββίδη, η κοπή πίτας ελληνικού συλλόγου στο Ροστόφ της Ρωσίας (φωτο)

  • Με ποντιακή λύρα, παρουσία υιού Σαββίδη, η κοπή πίτας ελληνικού συλλόγου στο Ροστόφ της Ρωσίας (φωτο)

Με τον ήχο της κεμεντζέ και με ποντιακούς χορούς, ιδιαίτερο χρώμα απέκτησε η φετινή κοπή πίτας του συλλόγου Τάναϊς στο Ροστόφ επί του Ντον της Ρωσίας, που είχε έναν επιπλέον συμβολισμό μια και σηματοδότησε την έναρξη του Έτους Ελλάδας-Ρωσίας.

Οι παρευρισκόμενοι ξεσηκώθηκαν από τα ποντιακά ακούσματα και συμμετείχαν κι αυτοί στους χορούς.

Στην εκδήλωση έδωσε το παρών και ο γιος του Ιβάν Σαββίδη, Γιώργος, ως εκπρόσωπος του φαν κλαμπ του ΠΑΟΚ στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Τα μέλη του φαν κλαμπ που τον συνόδευαν διοργάνωσαν ένα παιχνίδι γνώσεων, στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι καλεσμένοι αλλά και ο ίδιος ο υιός Σαββίδη, ο οποίος μάλιστα μοίρασε αναμνηστικά δώρα στους νικητές του διαγωνισμού.


Ο Γιώργος Σαββίδης με ένα αναμνηστικό από το φαν κλαμπ του ΠΑΟΚ

Τη βασιλόπιτα ευλόγησαν ο π. Όλεγκ και ο π. Δημήτριος. Ο σύλλογος Τάναϊς πρόσφερε συμβολικά δώρα στους τυχερούς που βρήκαν το φλουρί.

Όλοι μαζί, καθισμένοι γύρω από ένα τραπέζι, σε γιορτινή ατμόσφαιρα, συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις και ιδέες για την πορεία τους κατά τη νέα χρονιά, στο πλαίσιο του 2016 ως Έτους Ελλάδας-Ρωσίας. Στο τέλος της εκδήλωσης τα μέλη του Συλλόγου Τάναϊς ευχαρίστησαν από καρδιάς όλους όσοι τους υποστήριξαν και τους υποστηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια.

  • Ο ελληνικός πολιτιστικός σύλλογος Τάναϊς ιδρύθηκε το 1991 από Έλληνες του Ροστόφ επί του Ντον. Τον Νοέμβριο του 2009 στην ίδια πόλη πήρε σάρκα και οστά η Τοπική Εθνοπολιτιστική Αυτονομία των Ελλήνων. Διοργανώνει συνεχώς κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις με στόχο τη διατήρηση και προβολή της ελληνικής παράδοσης.
Gallery