17 Αύγουστος 2013, 10:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:13

Εγκαινίασαν ως μουσείο το σπίτι του Κεμάλ...

  • Εγκαινίασαν ως μουσείο το σπίτι του Κεμάλ...

Εγκαίνια για το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ διεξήχθησαν στον χώρο του τουρκικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη.

Παρά τις απάνθρωπες βιαιοπραγίες του συγκεκριμένου ανθρώπου εις βάρος τόσων λαών (Ελλήνων-Ποντίων, Αρμενίων), στα εγκαίνια παρεβρέθησαν εκτός από Τούρκους και Έλληνες.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε μάλιστα ο Ελληνας Υφυπουργός Εξωτερικών, Άκης Γεροντόπουλος μαζί με τον Τούρκος Υπουργό Πολιτισμού Ομέρ Τσελίκ.

Ο Τούρκος υπουργός επεσήμανε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών, από το 1999 και μετά, συνεχώς βελτιώνονται, τονίζοντας: «Εμείς βλέπουμε τις δύο χώρες ως φίλες. Επίσης, βλέπουμε και τις μειονότητες που υπάρχουν στις δύο χώρες ως γέφυρες φιλίας μεταξύ των δύο λαών».

Αναρωτιόμαστε αν οι συνεχείς παραβιάσεις στον εναέριο και θαλάσσιο χώρο της Ελλάδας, η οικειοποίηση της ελληνικής ιστορίας (Όμηρος: Omar, Ηρακλής, κλπ), ο βίαιος και αδιάκοπος εξισλαμισμός των ελληνικών μειονοτήτων στην Θράκη είναι στα πλαίσια φιλίας και βελτίωσης των σχέσεων των δύο λαών.

Φυσικά και ο Έλληνας υφυπουργός δεν απάντησε καταλλήλως αλλά συμφώνησε με τον προλαλήσαντα, αφού επεσήμανε το σεβασμό της φιλίας και της συνεργασίας των βαλκανικών λαών. «Τα σημερινά εγκαίνια το αποδεικνύουν», δήλωσε.

Πηγή: pygmi.gr