26 Ιανουάριος 2016, 16:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιανουάριος 2016, 08:23

Να μην συναντηθούν με τον Τσίπρα και 6ωρους αποκλεισμούς αποφάσισαν οι αγρότες

  • Να μην συναντηθούν με τον Τσίπρα και 6ωρους αποκλεισμούς αποφάσισαν οι αγρότες
    Επέκταση των αποκλεισμών στους δρόμους κατά μία ώρα το απόγευμα αποφάσισαν οι αγρότες (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Μανώλης Πάκιας)

Τη σκληρή γραμμή των αγροτών απέναντι στην κυβέρνηση επιβεβαίωσε η σύσκεψη στη Σίνδο, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι περισσότερων από 50 μπλόκων – αν και είχαν προσκληθεί αγρότες από 70 μπλόκα. Η κλειστή συνάντηση της Θεσσαλονίκης (συμμετείχαν μόλις δύο αγρότες από κάθε μπλόκο) σημαδεύτηκε από την αποχώρηση των εκπροσώπων των Τεμπών.

Όπως δήλωσε ο Παναγιώτης Καλογιάννης, εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής των αγροτών από τα Τέμπη, αποχώρησαν διότι κατηγορήθηκαν ως εργατοπατέρες. «Εμείς ήρθαμε εδώ για να ενώσουμε, όχι να χωρίσουμε. Οι αγροτοπατέρες δεν έχουν θέση εδώ, όσοι ήρθαν εδώ και το παίζουν αγροτοπατέρες τους χαρίζουμε τη διαδικασία», είπε χαρακτηριστικά.

Στη Σίνδο αποφασίστηκε να μη γίνει αποδεκτή η πρόσκληση του πρωθυπουργού για διάλογο εάν δεν αποσυρθεί εντελώς το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των αγροτών που συμμετείχαν στη σύσκεψη, Δημήτρης Παπαδάκης, ο αγώνας συνεχίζεται. Παράλληλα οι αγρότες ζητούν από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς σαφείς δεσμεύσεις.


Κινητοποιήσεις στα Τέμπη

Ταυτόχρονα με το «όχι» στον Αλέξη Τσίπρα, οι εκπρόσωποι των μπλόκων αποφάσισαν να επεκτείνουν κατά μία ώρα το απόγευμα τους αποκλεισμούς. Έτσι, εθνικές οδοί, λιμάνια και τελωνεία θα μπλοκάρονται από τις 12:00 έως τις 14:00 και από τις 18:00 έως τις 21:00. Επίσης, προετοιμάζεται μεγάλη κινητοποίηση την Πέμπτη, στις 15:00, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της διεθνούς έκθεσης Agrotica, στη Θεσσαλονίκη.

Σήμερα, την ώρα που στη Βουλή θα γίνει η συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για το Ασφαλιστικό, οι αγρότες θα κλείσουν τους δρόμους από τις 18:00 έως τις 21:00.

Το πρωί ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στο Mega διαμήνυσε στους αγρότες ότι πρέπει να καταλάβουν πως ήρθε η ώρα του διαλόγου. «Κάποτε ζητούσαν να μιλήσουν με τον Σημίτη και τους έδερναν», υπογράμμισε.


Εναέρια πλάνα από το μπλόκο της Νίκαιας

Σε ό,τι αφορά το σκληροπυρηνικό μπλόκο της Νίκαιας, όπου υπολογίζεται ότι έχουν μαζευτεί περίπου 2.000 τρακτέρ, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων συνεδρίασε ξεχωριστά με συμμετοχές από 37 μπλόκα. Αυτό που αποφασίστηκε είναι να γίνεται αποκλεισμός των εθνικών οδών έξι ώρες την ημέρα, σε διαστήματα που θα αποφασίζουν τα κατά τόπους μπλόκα. Πρόθεσή τους είναι οι αποκλεισμοί να γίνονται συντονισμένα και κατά τις ίδιες ώρες.