17 Αύγουστος 2013, 09:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:13

Αρχοντας του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο πρόεδρος της ΠΟΠΣ

  • Αρχοντας του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο πρόεδρος της ΠΟΠΣ

Σε ΄Αρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου χειροθετήθηκε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ), Δικηγόρος Παρ΄ Αρείω Πάγω Χαράλαμπος Αποστολίδης, με απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Παράλληλα, του αποδόθηκε ο τίτλος του «΄Αρχοντος Εκδίκου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως».

Η τελετή έλαβε χώρα κατά τον Εσπερινό του 15Αυγούστου (14/8) στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο.

Ο ίδιος ο κ. Αποστολίδης δήλωσε ότι δεν αποτελεί οφίτσιο και τίτλο τιμής μόνο για τον εαυτό του προσωπικά, αλλά στο πρόσωπό του τιμάται η μεγάλη ποντιακή οικογένεια και το ΄Ιδρυμα Παναγία Σουμελά, το οποίο υπηρετεί από τη θέση του Γενικού Γραμματέα επί χρόνια.

"Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων νοιώθει ότι στο πρόσωπό του τιμάται και η ίδια με το σύνολο των Σωματείων της, για τους αγώνες της στη διάσωση της πολιτιστικής και θρησκευτικής μας κληρονομιάς, τις προσπάθειες και την εμμονή της στην ενότητα του Ποντιακού χώρου και τη στήριξή της όχι μόνο στο ΄Ιδρυμα και το Σωματείο 'Παναγία Σουμελά' αλλά και την προσήλωσή της στην μητέρα Εκκλησία, υπό την σκέπη του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου" τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε φωτογραφίες από την τελετή στο τέλος του άρθρου.

Gallery