25 Ιανουάριος 2016, 15:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιανουάριος 2016, 14:19

Μήνυμα Κυριάκου Μητσοτάκη από την Κύπρο, προς την Τουρκία

  • Στο Άγιο Όρος ο Κυριάκος Μητσοτάκης
    Ο Κ. Μητσοτάκης στη Φανερωμένη της Λευκωσίας (φωτ.: ΑΠΕ/ΜΠΕ / Στ. Ιωαννίδης)

Μήνυμα στην Τουρκία από την Κύπρο, στην οποία πραγματοποιεί την πρώτη του επίσημη επίσκεψη ως πρόεδρος της ΝΔ έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος βρέθηκε και στην «νεκρή» ζώνη της Λευκωσίας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι περιμένει από την Άγκυρα να αλλάξει στάση στο θέμα του Κυπριακού ενώ εξαπέλυσε επίθεση στην Τουρκία στο προσφυγικό γιατί δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της. Συγκεκριμένα τόνισε: 

«Προσδοκούμε από την Τουρκία να υπάρξει μια αλλαγή της στάσης στην αντιμετώπιση του Κυπριακού ζητήματος. Θα ήθελα να προσθέσω ότι, ως Ελλάδα, αναμένουμε από την Τουρκία να τηρήσει και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τον περιορισμό των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών από την Τουρκία προς την Ελλάδα και προς την Ευρώπη.

»Δυστυχώς, τα δείγματα γραφής, τα οποία έχει δείξει η Τουρκία σε αυτό το πεδίο της πολιτικής, δεν είναι ενθαρρυντικά. 

»Ελπίζω, πραγματικά, να βρεθεί ένας κοινός τόπος συνεργασίας μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας, ώστε να περιοριστούν οι προσφυγικές - μεταναστευτικές ροές, για να μη βρίσκεται η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή ενός πολύ μεγάλου ανθρωπιστικού προβλήματος».