24 Ιανουάριος 2016, 19:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Φεβρουάριος 2016, 16:02

«Όλια τα "Αχ" τ' εμέτερα εγένταν τραγωδίας» στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς

  • «Όλια τα "Αχ" τ' εμέτερα εγένταν τραγωδίας» στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς

Το βιβλίο-CD «Όλια "Αχ" τ’ εμέτερα εγένταν τραγωδίας», το οποίο περιλαμβάνει επιλεγμένα κείμενα διακεκριμένων ιστορικών και μελετητών και αναφέρεται στην ιστορία, στον πολιτισμό του Πόντου, θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, στις 19:00, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη».

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο υπεύθυνος έκδοσης και μουσικοσυνθέτης, Μάκης Σεβίλογλου και ο Δήμος Καλαμαριάς.

Η διπλή έκδοση (βιβλίο και CD) περιλαμβάνει άγνωστα φωτογραφικά ντοκουμέντα και μαρτυρίες, τα οποία συγκέντρωσαν και επιμελήθηκαν ο Μάκης Σεβίλογλου και η δημοσιογράφος- ιστορική ερευνήτρια Νατάσα Μποζίνη, η οποία θα είναι συντονίστρια της εκδήλωσης. Θα μιλήσουν οι συμμετέχοντες στην έκδοση: ο λογοτέχνης Κώστας Διαμαντίδης, ο Δρ. μουσικολογίας Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης, και ο Δρ. μουσικολογίας Ματθαίος Τσαχουρίδης. Για το βιβλίο θα μιλήσει επίσης, η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ), Χριστίνα Σαχινίδου.

Τραγούδια που περιλαμβάνονται στην έκδοση θα ερμηνεύσουν οι καλλιτεχνικοί συντελεστές του cd: Γιάννης Κουρτίδης, Εύα Σταμπολίδου, Λευτέρης Ανδρεάδης και οι αδερφοί Τσαχουρίδη. Θα παίξουν οι μουσικοί: Κώστας Παρχαρίδης, Χάρης  Τσακαλίδης, Σταύρος Μιχαηλίδης και Στέφανος Σεβίλογλου.