25 Ιανουάριος 2016, 10:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιανουάριος 2016, 19:14

Πρωτοβουλία ΥΠΕΞ για άνοιγμα ξένων αγορών delicatessen

  • Πρωτοβουλία ΥΠΕΞ για άνοιγμα ξένων αγορών delicatessen

Κατάλογοι καταστημάτων εκλεκτών τροφίμων (delicatessen) από 70 συνολικά χώρες, αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα www.agora.mfa.gr του υπουργείου Εξωτερικών, με στόχο την ενημέρωση των Ελλήνων παραγωγών και εξαγωγέων τροφίμων και ποτών, για σημεία πώλησης σε χώρες του εξωτερικού, στα οποία μπορούν να προτείνουν τα προϊόντα τους.

 «Στόχος μας είναι τα ελληνικά προϊόντα άριστης ποιότητας, υψηλής γευστικής και διατροφικής αξίας, βιολογικής παραγωγής, προϊόντα ΠΟΠ & ΠΓΕ, να προωθηθούν σε καταστήματα εκλεκτών τροφίμων και να γίνουν ευρέως γνωστά και αποδεκτά παγκοσμίως», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Η ηγεσία του υπουργείου δεσμεύεται να καταβάλει, μέσω του εκτεταμένου δικτύου Αρχών στο εξωτερικό και κυρίως με τα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αυξηθεί παγκοσμίως ο αριθμός των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων τροφίμων που διακινούνται μέσω των καταστημάτων εκλεκτών τροφίμων.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις Αρχές του ΥΠΕΞ στις χώρες του εξωτερικού που τους ενδιαφέρουν.