24 Ιανουάριος 2016, 17:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Ιανουάριος 2016, 16:25

Αυξάνει η Γερμανία την οικονομική βοήθεια προς την Τουρκία για το προσφυγικό

  •  Αυξάνει η Γερμανία την οικονομική βοήθεια προς την Τουρκία για το προσφυγικό
    Ενεργοί πολίτες κολυμπάνε κοντά στη Γέφυρα του Βοσπόρου επιδιώκοντας να τραβήξουν τη διεθνή προσοχή για τα πολύνεκρα ναυάγια με τους πρόσφυγες στο Αιγαίο (φωτ.: EPA/STR)

Η κυβέρνηση της Γερμανίας προτίθεται να αυξήσει την οικονομική βοήθεια που προσφέρει στην Τουρκία για τη διευθέτηση της μεταναστευτικής κρίσης κατά 40% το 2016, δήλωσε ο υπουργός Διεθνούς Οικονομικής Συνεργασίας και Αναπτυξιακής Βοήθειας Γκερντ Μίλερ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Θα επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με την Τουρκία και θα αυξήσουμε το ποσό της βοήθειας από τα 36 στα 50 εκατομμύρια ευρώ», δήλωσε ο Μίλερ στην εφημερίδα Bild am Sonntag.

Στα τέλη Νοεμβρίου η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε πραγματοποιήσει μια κοινή Σύνοδο Κορυφής με την Τουρκία, στην οποία η Άγκυρα συμφώνησε να συμβάλει στην ανάσχεση της ροής προς την Ευρώπη των προσφύγων και των μεταναστών που φιλοξενεί, με αντάλλαγμα οικονομική βοήθεια και την επιτάχυνση των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων.

Περισσότεροι από 1 εκατ. άνθρωποι έφτασαν στην Ευρώπη τη χρονιά που πέρασε, σε  μια προσπάθεια να γλυτώσουν από τους πολέμους και τη φτώχεια, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΙΟΜ). Πάνω από 800.000 πέρασαν στην Ελλάδα μέσω της Τουρκίας.